Royal moves: een koninklijke deelnemer bij Dancing with the Stars

'Mijn knowhow beperkt zich tot enkele, vaak ongemakkelijke, danspasjes.'

Lees ook

We weten dat dancing queen Máxima de heupen los kan gooien, maar krijgen meestal alleen tijdens Koningsdag een glimp van haar danspassen te zien. Bij onze zuiderburen zit dat wel anders. In België kunnen ze straks wekelijks genieten van koninklijke danskunsten op tv.

Dancing with the Stars

Prinses Delphine, de halfzus van koning Filip van België, heeft namelijk laten weten dat ze in de Vlaamse Dancing with the Stars te zien zal zijn. Eerder werd ze ook al voor het programma gevraagd, maar had ze nog zo haar twijfels over deelname. Nu zegt ze toch ja, op voorwaarde dat ze er de Make-A-Wish Foundation mee kan steunen. Want een béétje royal doet natuurlijk alles uit liefdadigheid.

‘Ik ben te oud’

Danslessen zijn normaal gesproken niet weg te denken uit de koninklijke opvoeding, maar die ervaring heeft Delphine (ze werd in 2020 pas erkend als prinses van België) helaas niet mee kunnen krijgen. “Ik dacht eerst: 'Ik ben te oud, ik ga mezelf belachelijk maken'”, aldus de prinses. Toch besloot Delphine de training aan te gaan. “Mijn knowhow beperkt zich tot enkele, vaak ongemakkelijke, danspasjes op trouwfeesten en recepties. Ik heb geen idee hoe ik moet beginnen aan het instuderen van een échte dans, waar techniek de basis vormt van alles.”

Maar juist vanwege die uitdaging wilde de prinses het televisie-avontuur aangaan: “Ik ben mij ervan bewust dat dit avontuur een fysieke en mentale uitputtingsslag zal worden, maar dat is niets vergeleken met de uitdagingen waar zieke kinderen en hun families mee geconfronteerd worden.”

Koninklijke winnaar

De nieuwste prinses van België is niet de enige royal die zich ooit aan het programma waagde. In Italië won Emanuele Filiberto, een kleinzoon van koning Umberto II, betwiste prins van Venetië én verre familie van de Belgische royals, de danswedstrijd in 2009. Da's een veelbelovend vooruitzicht voor Delphine natuurlijk, al zien we haar na haar deelname niet snel dezelfde kant opgaan als (prins) Emanuele. De vermeende Italiaanse royal deed na zijn zege mee aan tig andere realityshows en probeerde met zijn familie een leuke 260 miljoen euro binnen te harken als schadevergoeding, omdat ze jarenlang gedwongen buiten Italië hadden moeten wonen. Prinses Delphine heeft juist keer op keer benadrukt dat het verkrijgen van haar koninklijke status niet om het geld te doen was, maar om rechtvaardigheid. Iets wat ze nu ook laat zien door haar beroemdheid in te zetten voor het goede doel. Kom maar op met die dance moves!

De Vlaamse Dancing with the Stars is binnenkort te zien bij Play4.

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook