Royal fashion: Máxima laat zich inspireren door Queen Elizabeth

Zie hier de eerste outfit van het staatsbezoek aan Noorwegen!

Lees ook

Zojuist zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima geland in het regenachtige Noorwegen voor een staatsbezoek aan koning Harold & Co. Dat wordt smullen voor ons, want het betekent dat de tiara's, hoedjes, zijde handschoenen en avondjaponnen weer geshowd mogen worden – outfits die vaak boordevol verwijzingen zitten naar het gastland. Verrassend genoeg lijkt Máxima bij aankomst een eerbetoon te brengen aan een ándere koningin dan de Noorse queen Sonja.

Gehuld in het groen

Showtime! Vanochtend kwam het koningspaar aan in Noorwegen en moesten ze het comfort van hun royale privévliegtuig verruilen voor een regenachtig en grauw vliegveld waar nog haastig een rode loper was uitgerold. Toch wist koningin Máxima een chique entree te maken in haar smaragdgroene japon.

Beeld: BrunoPress

Het is een klassieker van Natan, Máxima's favoriete modehuis, die de koningin ook in 2013 droeg naar een staatsbezoek aan Brunei. De vlinderbroche droeg ze toen juist aan de bovenzijde van de jurk en niet bij de taille. Het sieraad doet ons meteen denken aan een ándere vlinderbroche, die vorige week nog in het nieuws was.

Kledingknipoog

Een paar dagen geleden was het namelijk de Britse Queen Elizabeth die een vlinderbroche op een smaragdgroene japon droeg. Royaltykenners speculeerden toen dat we die broche moesten zien als het 'symbool voor wedergeboorte' en dat er een geheime boodschap achter verschool. Het paleis ontkende daarna dat de Queen zo'n interpretatie had bedoeld.

Doet Máx hier dus een kledingkopietje? We vinden het wel een groot toeval, dat moet gezegd worden. Tuurlijk kunnen we niet zeggen of de Queen hier een trendsetter is geweest, maar je zou gezien de gelegenheid eerder een verwijzing naar het Noorse koningshuis verwachten.

Britse royals kijken naar een toespraak van de Queen tijdens de COP26. Beeld: BrunoPress

Misschien wil Máxima juist verwijzen naar de gelegenheid waarbij Queen Elizabeth de combi droeg, de klimaattop in Glasgow. Die is immers nog steeds in volle gang. Of ze vond het gewoon een mooie jurk om weer uit de garderobe te halen, en daar kunnen we 't ook alleen maar roerend mee eens zijn. Deze japon is immers een tijdloos en classy model dat ook na acht jaar nog heel koninklijk overkomt. Het belooft veel goeds op het gebied van royal fashion komende dagen. Beaumonde.nl houdt je op de hoogte!

Bron: Hello! Magazine, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook