Ka-ching: dit is hoeveel je verdient met een rol in GTST

Actrice Dilan Yurdakul doet een boekje open over haar tijd als soapie.

Lees ook

Als jij op de bank hangt met je favoriete soap op de buis, dan droom je vast wel eens weg bij het bestaan als 'soapie'. Mixen met de rich and famous, designers die in de rij staan om je te kleden en al-tijd op de guest list voor de beste feestjes in Amsterdam en omstreken. Of is het toch anders? Dilan Yurdakul doet bij Nieuwe Revu een boekje open over haar tijd bij GTST.

Serieus of soapster

Dilan is tegenwoordig naast actrice ook schrijfster, en shinet in de Videoland-serie Bonnie & Clyde als de 'Bonnie van de lage landen'. Wanneer Revu haar vraagt hoe ze op het idee kwam om een serie te maken over het criminele duo Antonio van der P. en Enise B., antwoordt Dilan: “Vanuit de media krijgen we vaak een eenzijdig beeld van bepaalde gebeurtenissen. Ik was benieuwd naar de achtergrond van dit verhaal. Wat dreef Antonio en Enise? Dat heb ik uitgediept aan de hand van de weinige feiten die ik had en die heb ik verweven met mijn eigen fantasie.” Duidelijk!

Dat Dilan zo over dingen nadenkt, leidde nogal eens tot verwarring toen ze een vast gezicht werd in GTST-stadje Meerdijk. Was zij niet veel te slim om een rol in een 'simpele' soap als Goede tijden, slechte tijden te spelen? “Dat werd in de tijd dat ik Aysen speelde veel gezegd door de mensen die ik toen om me heen had”, legt Dilan uit. “Maar ik geloof niet zo in te slim of te dom. Ik denk dat je alles voor jezelf kunt laten werken als je weet waaróm je iets doet. Toen ik begon in GTST had ik geen camera-ervaring, dus mijn doel was: kilometers maken. Die zeven jaar ervaring ontneemt niemand me.”

Cashflow

En, een beetje netwerken met een glamourleventje en een mooie zak geld toe is natuurlijk ook lekker meegenomen. Maar Dilan helpt ons al gauw uit die droom: “In het begin verdiende ik heel weinig, het minimumloon. Later werd dat iets meer”, legt ze uit. En: “Voor het geld moet je het niet doen.” Aiii.

Maar gelukkig zijn de paychecks uiteindelijk lekker op gaan lopen, en heeft de actrice nu een mooi huisje in Amsterdam. “Klopt, dat is een leuke erfenis van GTST“, vertelt ze. “Toen kon ik hier een woning kopen.” Kortom: de aanhouder wint!

De Nieuwe Revu is nu beschikbaar op tijdschrift.land, en op Blendle. Hierin vind je het volledige interview met Dilan Yurdakul. Zij vertelt onder andere over hoe de serie Bonnie & Clyde tot stand is gekomen, wat voor invloed haar rol in GTST op haar imago heeft gehad, en hoe zij kijkt naar relaties, familie en vriendinnen.

Ook vind je in de novembereditie van de Nieuwe Revu een uitgebreid artikel over Roelie Post. Zij schijnt een licht op de vele misstanden in de wereld van adopties. Daarnaast vertelt Revu over het staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Abu Dhabi, de klimaatprotesten, én het nieuwe seizoen van Tiger King. Veel leesplezier!

Bron: Nieuwe Revu | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook