Tiara time! Noorwegen en Nederland halen alles uit de kast

We zijn natuurlijk bevooroordeeld, maar koningin Máxima is toch echt de ster van het staatsbanket.

Lees ook

Nergens vind je meer royal glamour dan bij een staatsbanket waarbij meerdere koninginnen en prinsessen aanwezig zijn.

Staatsbanket Noorwegen

Dinsdagavond hadden we weer zo'n glanzende gelegenheid. Tijdens het staatsbezoek aan Noorwegen woonden koning Willem-Alexander, koningin Máxima, koning Harald, koningin Sonja en prinsessen Mette-Marit en Märtha Louise het chique staatsbanket bij. Wat een plaatje! Alle royal gasten hebben lekker uitgepakt met avondjaponnen, edelstenen, medailles en tiara's, maar we moeten zeggen dat 'onze' Máx toch echt de ster van de avond was.

Beeld: BrunoPress

Koningin Máxima droeg een blauwe japon van Jan Taminiau (een staatsbezoekfavoriet, ze droeg hem eerder toen ze aanschoof bij Queen Elizabeth) en tot grote vreugde van tiarafans droeg ze ook de fonkelende inhuldigingstiara opnieuw. Met zo'n juweel kan 't moeilijk misgaan. “Alle royal ladies zien eruit om door een ringetje te halen, maar niemand draagt een tiara zoals Máxima dat doet”, lezen we op het internet. Eens!

Beeld: BrunoPress

Sonja & haar smaragden

Al zijn we ook erg onder de indruk van de smaragden tiara van koningin Sonja. De koninginnen zijn aan elkaar gewaagd als het om bling gaat!

Beeld: BrunoPress

Scandinavische Schoonheid kroonprinses Mette-Marit zag er ook piekfijn uit, maar we vragen ons wel twee dingen af. Een: waarom was haar echtgenoot, kroonprins Haakon, nergens te bekennen? Twee: kan iemand de aanstaande koningin niet van een grotere diadeem voorzien? Het is een leuk sieraad, maar de tiara battle zal ze er niet mee winnen. Extra punten voor het feit dat MM voor de gelegenheid een jurk met oranje bloemen tevoorschijn heeft gehaald!

Beeld: BrunoPress

Kroonprins Haakon mocht dan wel ontbreken bij het banket (hij had een verkoudheid, begrepen we later), maar zijn spraakmakende zus, prinses Märtha Louise, was wel van de partij. Door haar controversiële relatie en activiteiten buiten het koningshuis om mag de prinses zich geen Koninklijke Hoogheid meer noemen, maar stralen met een tiara? Dat is ze niet verleerd!

Beeld: BrunoPress

Volle agenda

Vandaag en morgen hebben koningin Máxima en koning Willem-Alexander nog een volle agenda in Oslo en omstreken, wat betekent dat we nog heel veel nieuwe royal foto's kunnen verwachten. Met het staatsbanket hebben we het meest koninklijke moment van de reis waarschijnlijk al gehad en menig (internationale) krant had het vanochtend al over de schitterende verschijning van queen Máxima. De verwachtingen liggen dus hoog voor de volgende dagen, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat de koninklijke koffer vol zit met nog meer parels van een japonnen. We'll keep you posted!

Beeld: BrunoPress

Bron: Modekoningin Máxima, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook