Ondanks kritiek: hertogin Meghan zet royal traditie voort

'Ik voel me nu veel beter over alles', vertelt de Duchess of Sussex in een nieuw interview.

Lees ook

Helemaal breken met de royal family was nooit het plan van Harry en Meghan. De twee laten merken dat ze er nog altijd een béetje bij willen horen.

Nieuw interview

Dinsdag schoof Meghan Markle aan bij de online top van New York Times' DealBook voor een interview. Eerder deze week lag Meghan onder vuur omdat ze tijdens het lobbyen binnen de Amerikaanse politiek (voor betaald ouderschapsverlof) nog altijd de titel Duchess of Sussex gebruikt. Een titel die ze van het paleis nooit heeft hoeven inleveren, maar veel mensen vonden het niet chic dat ze haar koninklijke status gebruikte om contact te leggen met politici. Daar is Meghan het zelf niet mee eens. “Ik zie het eerlijk gezegd niet als een politieke kwestie. Binnen de familie van mijn man, de koninklijke familie, mengt niemand zich met de politiek. Vanuit mijn standpunt is dit een humanitaire kwestie”, verdedigde de hertogin van Sussex zich.

Poppy-maand

Het was nooit het plan van prins Harry en Meghan Markle om helemaal geen royals meer te zijn. Oorspronkelijk wilden de Sussex'jes de Queen en het land blijven dienen, maar dan niet fulltime en niet volop in de spotlights. Dat half-half idee werkte voor Buckingham Palace niet, waardoor de Duke & Duchess helemaal moesten opstappen. Toch laten Harry en Meghan zien dat ze nog vasthouden aan hun koninklijke connecties. Deze zomer deden ze dat vrij duidelijk door hun dochtertje Lilibet te noemen, naar de koosnaam van de Queen. Maar ook kleinere gebaren laten hun royal erfenis zien. Zo verscheen Meghan bij het interview deze week met een remembrance poppy, een speldje van een klaproos, op haar borst. Traditiegetrouw draagt de royal family de hele maand november zo'n herinneringsspeld, ter nagedachtenis aan alle gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog en daarna. De hertogin van Sussex laat daarmee zien dat ze ook in de VS deze traditie gewoon voortzet.

Hierboven hertogin Meghan voor haar interview (de poppy valt een beetje weg onder haar mooie lokken, maar is niet te missen) en hieronder hertogin Kate eerder deze novembermaand, ook met de traditionele speld.

Beeld: BrunoPress

Het gaat beter

Mooie gebaren naar de royal family zijn er dus wel, maar Meghan maakt duidelijk dat ze het leven in de koninklijke schijnwerpers niet mist. “Ik voel me nu veel beter over alles”, geeft ze prijs in het interview. De strijd tegen de tabloids is echter nooit voorbij. “Ik vraag je om geen roddelbladen te lezen, want dat is voor niemand gezond. Hopelijk komen ze op een dag met een waarschuwing, net als een pakje sigaretten. 'Dit kan schadelijk zijn voor je mentale gezondheid.'” Hoewel Meghan eerder een rechtszaak tegen de Daily Mail won, is die juridische strijd ook nog niet helemaal ten einde. “Het is een moeizaam proces, maar ik kom op voor wat juist is. Op een gegeven moment, hoe moeilijk het ook is, ken je het verschil tussen goed en kwaad en moet je opkomen voor wat goed is.”

Bron: Nine Honey | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook