Koningspaar vertelt: Zo gaat het nu met prinsessen Amalia en Alexia

Beide prinsessen hebben het ouderlijk nest verlaten, hoe gaat het nu met hen?

Het staatsbezoek aan Noorwegen zit er alweer op voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima! Voordat de Oranjes in stilte terugkeren naar Den Haag, vertellen ze nog iets over de bijzondere tijd voor hun dochters Amalia en Alexia.

Aan zichzelf werken

In de wandelgangen klonk onlangs dat prinses Amalia nu in het buitenland zit, maar koningin Máxima wil niet kwijt wat haar oudste dochter precies doet, of waar ter wereld ze zich bevindt. Stilzitten doet Amalia in ieder geval niet. “Ze heeft veel mensen leren kennen, is heel veel aan het leren en is ook aan zichzelf aan het werken”, aldus de koningin. “Ik kan u verzekeren dat ze het heel fijn heeft.”

Ook vindt Amalia het 'heel spannend' dat haar achttiende verjaardag nu razendsnel nadert. Op 7 december viert de kroonprinses haar verjaardag, de dag erna mag ze meteen een toespraak houden in de Raad van State. Niet het leukste verjaardagscadeau, nee. Maar Willem-Alexander hoopt haar een steuntje in de rug te geven: “Dat vond ik destijds ook spannend en ik zal haar zo goed mogelijk begeleiden.”

Zelf de was doen

En hoe heeft prinses Alexia het op haar kostschool in Wales? Willem-Alexander en Máxima laten weten dat ze hun dochter nog niet hebben kunnen opzoeken. Het Atlantic College is namelijk al lange tijd afgesloten voor bezoekers van buitenaf om de coronabesmettingen binnen de perken te houden. “We hopen Alexia binnenkort in de buurt te treffen”, laten de royals weten. Máxima legt uit dat er aan het begin wel een paar hobbels waren.

“Het gaat heel goed, maar het was aan het begin even wennen. Je moet zelf je was doen, ze moesten veel zelf koken, en dan ook nog al het onderwijs in het Engels volgen. Dat bracht haar wel veel spanning. Met heel veel focus heeft ze dat allemaal kunnen doen.” Alexia zou het erg leuk vinden dat ze zoveel internationale, sociale contacten heeft op de school. En ook het drukke programma met extra activiteiten op het gebied van sport, creativiteit en vrijwilligerswerk vindt ze 'fantastisch gaaf en daar geniet ze heel veel van.'

Beeld: BrunoPress

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws