Beau Monde’s weekendtips

Trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan.

Lees ook

Trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamourtouch geeft.

New York City(trip)

SUMMIT One Vanderbilt (courtesy)

De grenzen van de VS zijn weer open en ook New York City verwelkomt weer bezoekers. Ben jij binnenkort in the big apple te vinden? New York City heeft er een bijzonder nieuw observatiedek bij. Op de top van de iconische nieuwe One Vanderbilt wolkenkrabber, opent SUMMIT. SUMMIT brengt bezoekers naar het hoogste uitkijkpunt in Midtown, met uitzicht op de Chrysler Building, Empire State Building en het noorden van Central Park. Dankzij de glazen tegels heb je een meer dan panoramisch uitzicht terwijl je op meer dan 300 meter boven Madison Avenue staat.

Liever een museumpje pakken? Modeliefhebbers kunnen tot 20 februari 2022 in het Brooklyn Museum de iconische tentoonstelling Christian Dior: Designer of Dreams bezichtigen. De tentoonstelling gaat over de baanbrekende geschiedenis en nalatenschap van het Huis Dior. Verder belicht het Dior's vele inspiratiebronnen, waaronder een collectie van meer dan 200 haute couture kledingstukken, evenals foto's, schetsen, archiefvideo’s, vintage parfum-elementen en accessoires. Zeker een bezoek waard! Meer ontdekken van New York doe je op nycgo.com.

Kip zonder TokTok

Amsterdammers, opgelet! Dit weekend vind je bij de IJ-hallen de TiNDLE foodtruck waar je gratis de nieuwe, plantaardige kip van het merk kunt proeven. Tussen 11:00 uur en 16:00 uur kun je zelf ervaren hoe lekker de 'kip zonder TokTok' is geworden door een van de burgers af te halen. Wij staan in de rij!

Romantiek royaal

Krijgt je huis een make-over deze herfst? Wij zijn dol op de kleurrijke, warme en romantische patronen die je dit najaar overal ziet. Van bloemenbehangetjes tot fluwelen roze kussens en van knusse leeshoekjes tot zachte tapijten. Op onze wishlist: dit vliesbehang met chique en klassiek bloemenpatroon. Voor ons eigen paleisje!

Leestip: de hartenkreet van een jonge zorgvernieuwer

Als jong en gezond persoon in een verpleeghuis met demente personen gaan wonen, de meeste mensen zouden niet zomaar op dat idee komen. Maar Teun Toebes wel. Sterker nog: hij deed het en schreef er een boek over: VerpleegThuis. Niet alleen om te ervaren hoe de zorg voor mensen met dementie verbeterd kan worden, maar vooral om te laten zien dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen. Op ontwapenende en ontroerende wijze beschrijft hij de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze kunnen veranderen. VerpleegThuis is niet alleen een boek over de toekomst van dementie, maar vooral een boek over de toekomst van ons allemaal. Waarom? Omdat de kans dat dit boek ook over jouw toekomst gaat één op vijf is. Een combinatie van vrolijkheid, verbeelding en oprecht activisme – recht uit het hart.

Geef eens een chocolaatje complimentje

Een bedankje of complimentje geven? Tijdelijk liggen er 120 (!) verschillende complimenteuze Milka-chocoladerepen in de schappen ter ere van het 120-jarige bestaan van het merk. Met teksten als Goed gedaan, Jij maakt mij gelukkig of Ik heb je gemist. Voor alle dierbaren die deze herfst wel een opbeurende tekst kunnen gebruiken. En dan maar hopen dat ze de chocolade met jou willen delen… 😉

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook