Berichten Meghan Markle uit 2018 openbaar gemaakt in zaak tegen Britse media

‘Ik hoop hiermee Harry te beschermen voor het continue uitschelden’, zou in een van Meghans berichten staan.

De rechtbank in Londen heeft berichten die Meghan Markle in 2018 naar haar voormalige perschef Jason Knauf stuurde openbaar gemaakt. In de e-mails en sms’jes schrijft de hertogin van Sussex onder andere dat de Britse royals haar echtgenoot Harry constant onder druk zetten over de band met haar vader Thomas Markle.

Berichten

De berichten van de hertogin van Sussex zijn vrijgegeven in de rechtszaak van Harry en Meghan tegen Associated Newspapers Limited (ANL) die de uitgever is van tabloids The Mail on Sunday en MailOnline. In de sms’jes en e-mails uit 2018 deelt de voormalig actrice onder andere dat ze van plan is haar vader een brief te schrijven. Meghan wilde haar vader een brief sturen, omdat hij in aanloop naar haar royal wedding met Harry constant de media opzocht om interviews te geven over zijn dochter.

Pijn

Uit de berichten die Meghan de toenmalige perschef stuurde, blijkt dat de situatie rondom Thomas Markle voor veel ergernis zorgde bij de Britse royals. “De reden om dit te doen (een brief sturen, red.), is dat ik zie hoeveel pijn het H doet”, schreef Meghan. “Zelfs na een week met zijn vader en het eindeloos uitleggen van de situatie, lijkt zijn familie het niet te begrijpen en blijven ze vragen of ik niet gewoon naar hem (Thomas, red.) kan gaan om het te stoppen. Ze begrijpen het gewoon niet, door de brief te schrijven kan H zijn familie zeggen: ‘Ze heeft geschreven en hij doet het nog steeds.’ Ik hoop hiermee H te beschermen voor het continue uitschelden, en hoewel het onwaarschijnlijk is, zal mijn vader misschien even stoppen.”

Ook bleek uit de boodschappen van Meghan dat ze in haar achterhoofd hield dat de brief zou worden gelekt. “Het is duidelijk dat alles wat ik heb opgesteld met de wetenschap is dat het kan worden gelekt. Ik ben daarom zorgvuldig geweest in mijn woordkeuze.”

Associated Newspaper Limited

Meghans brief werd inderdaad gelekt en gepubliceerd in de tabloids van ANL. De berichten van de hertogin van Sussex werden openbaar gemaakt om te kunnen achterhalen of ANL de privacy van Meghan schond door de brief aan haar vader te publiceren.

In 2018 oordeelde een rechter dat Meghans privacy was geschonden, maar ANL ging in hoger beroep. De uitgever vond dat Meghan het niet zo nauw nam met haar privacy aangezien ze had meegewerkt aan Finding Freedom, waarin de brief ook werd gepubliceerd.

Hoewel Meghan dit eerder ontkende, gaf ze afgelopen week toe dat ze inderdaad mee had gewerkt aan de biografie. Naar eigen zeggen was ze het simpelweg vergeten. Op een later moment doet de rechter een uitspraak over de zaak.

Bron: De Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws