Ex-prinses Mako ziet hoop op een rustig leventje verdampen

De voormalige Japanse prinses koos voor een leven buiten de schijnwerpers, maar de paparazzi ligt al voor de deur.

Ze zei haar titel vaarwel en sloeg een enorme geldsom af. Mako Komuro, voormalig prinses van Japan, was vastbesloten aan een nieuw leven buiten de schijnwerpers te beginnen. Maar ook in New York staat de paparazzi al klaar…

Van prinses naar burger

Door haar huwelijk met een 'gewone burger' moest prinses Mako haar titel inleveren en afscheid nemen van de keizerlijke familie. Dat Mako en haar kersverse echtgenoot Kei Komuro graag met een schone lei aan het getrouwde leven willen beginnen, bleek wel uit het feit dat de ex-prinses een gigantisch geldbedrag afsloeg en de newlyweds naar New York City vertrokken. Ver van de Japanse pers, die het spraakmakende stel al jarenlang in de gaten houdt (Mako en Kei worden wel 'de Japanse Harry & Meghan' genoemd), en helemaal anoniem opgaan in the big apple, was de gedachte van de Komuro's. Maar het blijkt nog niet mee te vallen om als ex-royal helemaal van de aardbodem te verdwijnen.

De pers staat al klaar

Zowel op het vliegveld van Tokyo als van New York stond de paparazzi al klaar om de vertrekkende Mako en Kei Komuro vast te leggen. En dat terwijl de prinses zichzelf redelijk onherkenbaar had gemaakt: haar normaal strak opgestoken haren hingen los, haar prinsessenjurk was omgeruild voor een loszittende, onopvallende outfit (geen parelsnoer meer te bekennen!) en een groot deel van haar gezicht ging verscholen achter haar mondkapje. Ondanks hun 'perfecte vermomming' als doodgewone reizigers, werden Mako en Kei veelvuldig gefotografeerd. Journalisten vroegen het stel het hemd van het lijf, maar de twee weigerden antwoord te geven. Een flinke tegenvaller voor de Komuro's was dat ze dus ook in de Verenigde Staten al onthaald werden door de paparazzi. Een rustig en anoniem leven in New York City? Vergeet het maar.

Beeld: ProShots

Eenzijdige geruchten

Tijdens de persconferentie die Kei en Mako bij hun huwelijk gaven, haalden ze al fel uit naar de pers. De geldschandalen van Kei's familie werd breed uitgemeten in de Japanse media, tot groot verdriet van het koppel. “Ik ben bang geweest, heb veel verdriet gehad door eenzijdige geruchten die vervolgens ongegronde verhalen werden”, sprak Mako. Ook Kei liet weten dat alle media-aandacht zijn vrouw niet in de koude kleren was gaan zitten. “Ik ben erg verdrietig dat Mako zich slecht heeft gevoeld, zowel mentaal als fysiek.” Maar ze lieten zich er niet door weerhouden: “Ik houd van Mako. We leven maar één keer, en ik wil dat wij ons leven doorbrengen met degene van wie we houden.” Het komt wel goed met die twee!

Bron: Express | Beeld: ProShots

Laatste nieuws