Beau Monde tipt: chic & authentiek Indiaas eten in Amsterdam-Zuid

De échte Indiase cuisine? Die vind je tegenwoordig gewoon in de Amsterdamse Rivierenbuurt.

Lees ook

Niet de Britse of Nederlandse versie die je normaal gesproken voorgeschoteld krijgt, maar de échte Indiase keuken – dat is de belofte van restaurant Rasoi, onlangs geopend aan de Amsterdamse Maasstraat. Beau Monde prikt een vorkje mee.

Bij Rasoi weten ze hoe je een goede eerste indruk maakt. Het personeel geeft ons een warm welkom, het interieur is uitnodigend, stijlvol en eigentijds: we krijgen meteen zin om neer te strijken op een van de blauwfluwelen banken, een wijntje te drinken en de menukaart te verkennen.

Dan begint het lastigere gedeelte: kiezen welke gerechten van de uitgebreide kaart we willen proberen. Op het menu herkennen we Indiase klassiekers, maar lezen we ook een hoop onbekende namen en ingrediënten. En dat lijkt precies de bedoeling te zijn van het restaurant. Rasoi heeft gerechten verzameld uit alle regio's van India en laat deze op authentieke wijze bereiden door z'n chefs (allemaal opgeleid in vijfsterrenhotels, leren we), in plaats van ze aan te passen aan de Europese keuken, zoals normaal gesproken gebeurt. Vergeet je standaard curry, hier vind je gerechten die 'nergens anders in Nederland' geserveerd worden, aldus medeoprichter Ashish. Daarnaast is er ook een selectie unieke signature dishes die je zelfs nergens anders ter wereld vindt, traditionele gerechten waaraan de koks van Rasoi hun eigen creatieve draai hebben gegeven.

Ook fijn: welke dieetwensen je ook hebt, je kunt gerust plaatsnemen in het restaurant. Op de kaart staat aangegeven welke gerechten vegetarisch of veganistisch zijn, er zijn voldoende glutenvrije keuzes en met alle allergenen kan rekening worden gehouden. Rasoi slaagt er goed in om de authentieke Indiase keuken voor iedereen toegankelijk en aantrekkelijk te houden.

Als voorgerecht genieten we van groentegallettes met een heerlijke koriandersaus. Vervolgens kiezen we voor de vegetarische thali, een verzameling gerechtjes geserveerd met rijst, aardappelen en naan, om zoveel mogelijk verschillende specialiteiten te kunnen proeven. De thali wordt prachtig opgediend in gouden schaaltjes en smaakt minstens net zo goed als-ie eruitziet. Het is een mooie mix van pittige groente, verfrissende yoghurtsausjes en romige kaasballetjes. Blijven opscheppen gegarandeerd!

Bij de thali wordt al een zoet nagerecht geserveerd, maar voor een extra toetje is er altijd ruimte bij Beau Monde, al helemaal met zo'n aanlokkelijke dessertkaart als die van Rasoi. Zowel de filter kappi pannacotta met amandelkruim en koffiegelei als de deconstructed mango tart die we bestellen worden prachtig opgediend en zijn allebei verrukkelijk.

Deze eerste kennismaking met de echte Indiase cuisine smaakt naar meer. Voor het warme onthaal, de uitgebreide kaart waarvan we nog veel meer willen proeven en de heerlijke wijn keren we zeker een keertje terug naar de Maasstraat! Meer weten? Ga naar rasoiamsterdam.nl voor de openingstijden, het menu, een reservering of het plaatsen van een bestelling. In verband met de huidige maatregelen is Rasoi momenteel geopend van 17.00 uur tot 20.00 uur, daarna enkel voor afhalen.

Beeld: Rasoi

Laatste nieuws

Zie ook