Prinses Amalia: ‘Ik ben dól op tiara’s!’

Een prinses naar ons hart! Amalia onthult dat ze alles weet over koninklijke sieraden.

Daar is-ie dan, het gloednieuwe boek over prinses Amalia! Claudia de Breij vroeg onze kroonprinses het hemd van het lijf en schreef er een prachtig boekje over, inclusief foto's uit het privé-archief. Een van onze favoriete onthullingen: Amalia kan nu al niet wachten tot ze een tiara kan dragen.

Dromen van een trouwjurk en een koets

Prinses Amalia denkt al na over wat ze later aan Paleis Huis ten Bosch zal veranderen, wanneer zij er later met 'haar man en haar gezin' woont. Dromen over een trouwjurk doet ze ook, en ze weet al wat haar favoriete koets is. Voor veel mensen blijft het bij dromen, een koninklijk paleis en een koets, maar voor Amalia is het de realiteit. Net als het feit dat ze ooit een tiara mag gaan dragen – iets waar de kroonprinses erg naar uit lijkt te kijken!

Tiara love

De liefde voor tiara's gaat diep bij prinses Amalia. “Ik ben dól op tiara’s,” vertelt ze in het boek. “Laat me een tiara zien, en ik weet waar die vandaan komt. Alle tiara’s van Europa kan ik herkennen. Vroeger zette ik ze al op, van mijn moeder. Dan stond er een op haar opmaaktafel en dan had ik die direct op mijn hoofd. Ik zat sowieso heel graag in mijn moeders sieraden. Toen ik heel klein was al. Dan was zij zich aan het voorbereiden op een belangrijk diner en riep ze door het huis: 'Amalia, waar is die ring?'” Zouden wij ook doen, Amalia!

Prinses Amalia met tiara in oktober 2012. Beeld: RVD

Ter illustratie deelt de RVD ook dit lieve kiekje van een 8-jarige prinses Amalia die alvast uitprobeert welke edelstenen haar het best staan. Dit zou weleens de Mellerio-diadeem kunnen zijn, een favoriet van Máxima (zie hieronder). Net als de prinses zelf kunnen we niet wachten tot ze met een echt exemplaar uit de Oranje-collectie in het openbaar verschijnt. Welke zou ze als eerste kiezen, denk je?

Koningin Máxima bij de bruiloft van de Zweedse prins Carl Philip. Beeld: BrunoPress

Houd beaumonde.nl vandaag in de gaten voor meer onthullingen uit het nieuwe boek Amalia, of scoor 'm vanaf vandaag in de boekhandel!

Bron: Amalia – Claudia de Breij | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws