Prins William woedend: The Crown gefilmd in zijn ‘voortuin’

De hertog is het absoluut niet eens met de plannen van de makers van The Crown.

Prins William sprak eerder al zijn onvrede uit over de plannen die de makers van The Crown hadden voor het vijfde seizoen, maar die onvrede is alleen maar groter geworden sinds de filmset zo ongeveer is verhuisd naar de voortuin van William.

Prinses Diana

De makers van The Crown zitten absoluut niet stil en filmen de ene na andere scène voor alweer het vijfde seizoen van de serie over het Britse koninklijke huis. Goed nieuws voor ons, want wij kijken reikhalzend uit naar de volgende reeks. De royals zelf denken er anders over. Prins William zou met name moeite hebben met de scènes over zijn moeder, prinses Diana. Eerder uitte hij al zijn frustratie over de plannen van de productie om het controversiële interview met Diana en de BBC uit 1995 te filmen, en nu heeft de productie bij de prins opnieuw de woede op de hals gehaald.

Zo'n 800 meter van Williams slaapkamer op Kensington Palace is de beroemde onthulling van prinses Diana's revenge dress namelijk gefilmd.

Revenge dress

Hoe zat het ook alweer? Op 29 juni 1994 verscheen prinses Diana op een feest van Vanity Fair in een zwarte jurk die korte metten maakte met alle royal kledingvoorschriften. Diezelfde avond gaf prins Charles toe dat hij was vreemdgegaan tijdens zijn huwelijk met Lady Di. De revenge dress was geboren: een jurk die laat zien wat je in huis hebt, als zoete wraak voor je ex.

En uitgerekend die plek, waar Diana uit de auto stapte in de jurk, is ook gekozen door de productie om de scène na te spelen. William is woedend, volgens paleisbronnen. “Ze hadden elke locatie kunnen kiezen om de scène na te spelen, maar ze kozen voor een plek die William bijna vanuit zijn slaapkamerraam kan zien”, vertelt een insider aan The Sun. “Stel je voor dat hij het had gezien. Er zijn ook vragen gesteld over hoe er toestemming is gegeven om een koninklijk park te gebruiken voor het filmen van een drama waar de koninklijke familie zo diepongelukkig over is.”

Diana in de revenge dress. Beeld: Brunopress

Fans van The Crown waren vorige week juist lovend over de verschijning van actrice Elizabeth Debicki in een exacte kopie van de beroemde jurk. Elizabeth, die in seizoen vijf de rol van prinses van Wales vertolkt, lijkt van zichzelf al veel op Diana, maar met een replica van de jurk én een goed gelukte nabootsing van Lady Di's kapsel, is het helemaal een bijzonder plaatje. We snappen dat het voor een paar opgetrokken wenkbrauwen in Kensington Palace kan zorgen…

Bron: HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws