Queen Elizabeth laat van zich horen na afwezigheid: ‘Niemand van ons kan het verstrijken van de tijd vertragen’

De herstellende Queen laat weer iets van zich horen.

De Britten houden hun hart vast: wéér kwam er slecht nieuws over de gezondheid van Queen Elizabeth afgelopen weekend. Hoewel ze al een aantal weken rust heeft gehouden, kon Her Majesty zondag niet bij de herdenkingsdag zijn die ze normaal voor geen goud wil missen. Vanuit het ziekbed heeft de Queen nu voor het eerst van zich laten horen.

Afwezigheid

Via prins Edward heeft de Queen laten weten hoe het nu met haar gaat. Haar jongste zoon las tijdens de Generale Synode, de nationale vergadering van de Church of England, uit Elizabeths naam een toespraak voor waarin haar afwezigheid werd toegelicht. “Ik ben aan het herstellen van een verstuiking in de rug”, klinkt het. “Ik denk dat u waarschijnlijk begrijpt waarom ik niet aanwezig ben en dat betreur ik ten zeerste. Ik wil dan ook mijn diepe en oprechte verontschuldigingen sturen.”

Het is de eerste keer in meer dan 50 jaar dat Hare Majesteit haar vijfjaarlijkse bezoek aan de synode heeft gemist.

Overlijden Philip

Naast dat het in de toespraak ging over de Queens gezondheid, besteedde ze ook voor het eerst aandacht aan het overlijden van haar man Philip. Dit jaar zouden Elizabeth en de hertog van Edinburgh 74 jaar getrouwd zijn. Philip stierf vorig jaar op 99-jarige leeftijd. “Het is moeilijk te geloven dat het al meer dan 50 jaar geleden is dat prins Philip en ik de allereerste vergadering van de Generale Synode bijwoonden. Niemand van ons kan het verstrijken van de tijd vertragen. Hoewel we ons vaak concentreren op alles wat er in de tussenliggende jaren is veranderd, blijft er veel onveranderd, inclusief het evangelie van Christus en zijn leringen”, aldus Queen Elizabeth als echte defender of the faith.

Een nieuwe rol voor prins Edward

Prins Edward behoort tot het clubje royals dat nu de 'Magnificent Seven' wordt genoemd, zeven familieleden die de Queen vervangen nu ze het paleis niet kan verlaten. Volgens insiders moeten we er rekening mee houden dat Queen Elizabeth misschien nog maandenlang haar agenda leeg moet houden en alleen achter haar bureau werkt. De overige taken worden overgenomen door prins Charles, hertogin Camilla, prins William, hertogin Kate, prinses Anne, prins Edward en gravin Sophie. “Zij staan klaar zolang nodig is.”

Bron: HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws