Hoe is koningin Máxima als moeder? Prinses Amalia vertelt

'Mijn moeder is echt een maatje, een soort vriendin.'

Hoe doet koningin Máxima het thuis, als moeder van drie? Van de prinsessen horen we vooral lovende woorden.

Een en al gezelligheid

Vorig jaar tijdens Koningsdag liet prinses Alexia al weten dat ze erg in haar nopjes is met haar royal opvoeding. “We hebben het heel gezellig. Ondanks dat mijn vader en moeder een heel drukke baan hebben, zijn ze er altijd en doen we vaak leuke dingen samen”, vertelde ze toen in een videogesprek. Het gevolg? Een trotse Máxima met een glimlach van oor tot oor. Dat zal ze vast ook hebben na het lezen van Amalia's lieve woorden.

‘Echt een maatje’

Ook prinses Amalia kan het enorm goed met moeder Máxima vinden. “Mijn moeder is echt een maatje voor mij, een soort vriendin, die ziet hoe ik me voel, die er altijd voor me is”, vertelt de kroonprinses in het nieuwe boek Amalia van Claudia de Breij. “Nou ja, aan de ene kant natuurlijk echt mijn moeder, aan de andere kant mijn maatje. Ik kan samen met haar tot zes uur 's ochtends dansen, maar de volgende ochtend kan ze me er wel even aan herinneren dat ik mijn kamer moet opruimen. Soms word ik rechtgezet, maar we kunnen ook echt lol hebben samen.”

Beeld: BrunoPress

Open kaart

Ook waardeert prinses Amalia het dat haar ouders haar nu overal bij betrekken. “Vroeger spraken ze Frans als wij iets niet mochten weten. Nu ik geen kind meer ben, is alles gewoon in het Nederlands. Open kaart.”

De puberteit heeft de band met haar ouders zeker niet verslechterd. Waarbij het ongetwijfeld mee heeft geholpen dat Amalia absoluut geen rebel was ('Ik vind ruzie sowieso heel irritant'). “En qua opvoeding van mijn ouders heb ik gewoon het idee dat ze me een doel geven, om mezelf te verbeteren en een goed mens proberen te zijn.”

Lege-nest-puppy

Weet je nog dat de Oranjes op dierendag een foto van hun nieuwe gezinslid, Mambo deelden? “Die is eigenlijk voor mama”, onthult prinses Amalia. Omdat zij en Alexia tegelijkertijd uit huis gaan, werd het lege paleis opgevuld met een nieuwe pup. Dat zegt ook wel iets over Máx als moeder: ondanks haar drukke agenda is er áltijd ruimte om voor anderen te zorgen.

Bron: Amalia – Claudia de Breij | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws