De beautyproducten achter de glamourlook van Meghan Markle

Vorige week verscheen de Duchess stralend als altijd op de rode loper. Haar visagist vertelt er alles over!

Lees ook

Alle aandacht ging uit naar dé jurk toen Meghan voor het eerst in lange tijd weer op de rode loper verscheen. Maar over de make-up van de Duchess was ook goed nagedacht. Visagist Daniel Martin deelt een krachtige boodschap.

Gala glam

Vorige week verschenen prins Harry en Meghan, de hertogin van Sussex, voor het eerst sinds hun veelbesproken vertrek weer op een rode loper. Daarbij trok Meg vooral de aandacht met haar love-it-or-hate-it jurk van Carolina Herrera en sieraden van wijlen prinses Diana, maar ook haar make-up zorgde voor een onvergetelijke glam look. De visagist van Meghan vertelt op Instagram hoe hij de hertogin aan die prachtige, natuurlijke glow heeft geholpen.

Skincarefavorieten

De make-up van de hertogin werd gedaan door Daniel Martin, tevens een goede vriend van Meghan. Hij koos voor een paarse winged eyeliner, maar hield het geheel verder vrij neutraal. Een stralende huid, een warme blush op de wangen en een matte, klassieke lipkleur maken het af.

Daniel Martin laat weten dat hij de huid van de Duchess of Sussex voorbereidde met haar favorieten van het merk Tatcha: The Essence, Water Cream, Kissu Lip Mask en tot slot de Liquid Silk Canvas.

Make-up

Meghans wenkbrauwen werden geaccentueerd met het Lamik Beauty's Revelation Brow Duo powder. De eyeliner komt van een groot palette van Danessa Myricks, de Lightwork Volume III en de waterproof mascara is van Byredo. Tot slot gebruikte de hertogin een hydraterende olie van Costa Brazil voor stevigheid en die mooie glow.

Bekend gezicht

De galaverschijning was zeker niet de eerste keer dat Meghan haar goede vriend inschakelde. Daniel Martin deed namelijk ook de make-up voor Meghans royal wedding, die door miljoenen mensen over de hele wereld werd bekeken. Aan People vertelde de make-up artist eerder al dat hij er geen enkel probleem mee heeft dat zijn naam daarmee voor eeuwig aan die van de hertogin van Sussex verbonden is. “De rest van mijn leven blijf ik 'de visagist van Meghan Markle'. En dat is helemaal prima, want we zijn ook vrienden. Het zou anders zijn geweest als er geen persoonlijke band was. Ook drie jaar na de royal wedding word ik er nog naar gevraagd. Ik heb nooit verteld welke producten ik die dag precies gebruikte. Dat blijft voor altijd een mysterie.”

‘Like dust, I’ll rise’

Hoewel Meghan de laatste tijd weer met regelmaat onder vuur ligt en ze de tabloids met haar verhuizing naar de VS zeker niet heeft afgeschud, blijft haar visagist in ieder geval ook haar vriend door dik en dun. Bij een foto van Meghan op het gala deelt Daniel Martin een krachtige songtekst van Maya Angelou. Vrij vertaald: “Je kunt me slecht afschilderen in de geschiedenis met je verdraaide leugens / Je kunt me vertrappen in de modder / Maar ik zal nog steeds, als stof, weer opdwarrelen”.

Bron: Harper’s Bazaar US | Beeld: ProShots

Laatste nieuws

Zie ook