Back to work! Hoe gaat het verder met Queen Elizabeth?

Na een maand stilte verscheen de Queen weer voor de camera's, met trouwe corgi aan haar zijde.

'Een paar weken rust houden' liep uit tot een wekenlange afwezigheid van de Queen. Een lange periode voor een koningin die haar dagen nog altijd het liefst vol plant.

Weer op de been

Hoe het precies gaat met de gezondheid van de Queen, houdt het paleis stil. In ieder geval was Her Majesty afgelopen woensdag weer op de been voor een audiëntie met General Sir Nick Carter – haar eerste niet-digitale verschijning in weken. De veelbesproken wandelstok was nergens te bekennen, wel werd Queen Elizabeth vergezeld door een van haar favoriete corgi's, Muick. Volgens royal bronnen is de koningin sinds het overlijden van haar echtgenoot nog meer onafscheidelijk van haar trouwe viervoeters. En voor het bezoek is het stiekem misschien ook leuker om door een enthousiaste corgi begroet te worden dan door een lakei…

Broze gezondheid

Fans zijn blij om weer een nieuwe glimp van de Queen op te vangen – ook nog in een vrolijke bloemetjesjurk – maar genoeg om alle zorgen over haar gezondheid te doen vergeten is het niet. Afgelopen maand heeft Elizabeth al een reeks belangrijke bijeenkomsten moeten missen: een bezoek aan Noord-Ierland, de klimaattop in Schotland, het herdenkingsweekend en de Generale Synode, die ze nooit eerder heeft overgeslagen. Ook blijft de agenda van HM leeg tot aan het einde van het jaar. Volgens prins Charles, die deze week ook een jaartje ouder is geworden, zijn het vooral ouderdomsongemakken. “[De Queen] maakt het goed, bedankt voor het vragen. Als je 95 bent, is niet alles meer zo makkelijk als het was. Op je 73ste is het al erg genoeg!” liet hij deze week aan de pers weten.

Geen streep door het jubileumfeest

Ondertussen zijn ook de voorbereidingen voor het platina jubileum van de Queen al in volle gang. Volgend jaar vieren de Britten dat Elizabeth al 70 jaar op de troon zit. Het volle programma moet wel een beetje bijgeschaafd worden. “De prioriteit is natuurlijk de gezondheid en de veiligheid van de Queen”, vertelt royaltykenner Jennie Bond in BBC Breakfast. “Ik denk dat we nu een geleidelijke overdracht van verantwoordelijkheden gaan zien van de Queen naar prins Charles, prins William en andere senior leden van de koninklijke familie. Aangezien zij meer verantwoordelijkheden op zich zullen nemen, zullen we hen ook meer zien tijdens de feestelijkheden. De Queen zal zich zo nu en dan laten zien.”

Handjes schudden en uitstapjes maken lijken er niet meer in te zitten voor de Queen, denkt Bond. “Dankzij alle moderne technologie kunnen we haar wel blijven zien en kan ze op afstand blijven werken. Ik denk dat zij het voorlopig op die manier blijft doen, terwijl andere royals eropuit trekken en handjes gaan schudden.”

Bron: Woman & Home, Daily Mail, The List | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws