Royal buren: ‘Er is niets veranderd sinds Harry en Meghan hier zijn komen wonen’

Hoe gaat dat eigenlijk, als er plotseling een prins en een hertogin om de hoek wonen?

Iets meer dan 8.000 inwoners heeft het Amerikaanse Montecito, waarvan een groot deel rich and famous, zoals het gezin van prins Harry en Meghan Markle. Hoe is het leven aan de Californische kust sinds de ex-royals er zijn neergestreken? Buren vertellen.

Prins? Welke prins?

Montecito, niet veel mensen in Europa hadden ervan gehoord voordat Harry en Meghan het als hun nieuwe woonplaats gingen beschouwen. In 2020 kochten de Sussex'jes er een goed afgeschermde villa, waar ze inmiddels met kinderen Archie, Lili en hun honden en kippen wonen. Tot hun buren kunnen ze onder andere Ellen DeGeneres, Oprah Winfrey, Katy Perry en Ariane Grande rekenen.

Een verslaggever van Insider vertrok naar het plaatsje in Californië (op zo'n anderhalf uur rijden van LA) om te kijken of het stadje inmiddels een koninklijk tintje heeft gekregen. Op een ober na kwam ze niemand tegen die ook maar een glimp van de hertog of hertogin van Sussex had opgevangen. En die ene ooggetuige vond de ex-royals 'volkomen normaal.' “Montecito is nog steeds een verborgen juweeltje”, meent een inwoner zelfs. “Er is hier niets veranderd sins Harry en Meghan hier zijn komen wonen.”

Lange rij

Acteur Rob Lowe, ook inwoner van Montecito, denkt daar anders over. “Zodra er royals naar je buurt verhuizen, is je buurt nooit meer hetzelfde. Het goede nieuws is dat de waarde van het vastgoed omhooggaat. Het slechte nieuws is dat je langer in de rij staat bij de koffiezaak”, vertelde hij aan E News.

De inwoners zijn zelf wel gewend aan bekende gezichten in hun stadje. “Er is de ongeschreven regel dat we beroemdheden niet anders behandelen”, laat de eigenaar van een winkel weten aan Insider. “Dat maakt het leuk.”

Het huis van acteur Rob Lowe in Montecito, niet ver van Harry en Meghans optrekje. Beeld: BrunoPress

Gemengde gevoelens

Volgens radiohost Ross King is er 'een gemengde reactie' op de komst van de royals. “Er wonen hier een hoop celebs, dus van de beroemdheid zijn ze niet onder de indruk. Er is het gevoel dat ze zich wel meer met de plaatselijke gemeenschap hadden kunnen mengen”, meent hij. Al zat het Harry en Meghan ook niet mee: kort nadat ze zich in hun nieuwe woonplaats hadden gevestigd, begon de eerste lockdown. En we weten dat ze heus weleens een babbeltje maken met bekende buren Oprah en Ellen, al dan niet op televisie.

Bron: Insider, Daily Star | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws