Sarah Ferguson heeft niets te klagen over schoonzonen: ‘De een verkoopt tequila en de ander is knap’

De hertogin van York wil alleen het beste voor haar prinsessen.

Lees ook

Voor Sarah Ferguson, de hertogin van York, is er niets belangrijker dan haar twee dochters, prinsessen Beatrice en Eugenie. Tegenwoordig moet ze haar meiden delen met hun echtgenotes en kinderen. “Maar ik heb het niet slecht getroffen!”

Driepoot

Lange tijd waren Sarah en haar dochters onafscheidelijk. De York-zussen leken áltijd met hun moeder op pad te zijn en hadden een gedeeld sociaal leven. Hoewel prinses Beatrice en prinses Eugenie nu allebei getrouwd zijn en allebei zelf moeder zijn geworden, is de band tussen de drie dames nog altijd bijzonder hecht. “We zijn een soort tripartite, wij zijn een drietal, een driepoot”, legt de hertogin uit (in drievoud, dat ook nog) in een nieuw interview met het Franse tv-programma C à vous. “De meisjes zijn heel cool.”

Maar de schoonzonen mogen er ook zijn

De hechte York-club is inmiddels aardig uitgebreid. Prinses Eugenie is alweer drie jaar getrouwd met Jack Brooksbank en sinds februari dit jaar moeder van August. Prinses Beatrice stapte ruim een jaar geleden in het huwelijksbootje met haar officieuze Italiaanse graaf Edoardo Mapelli Mozzi en is sinds september trotse moeder van dochter Sienna.

Sarah Ferguson is wel te spreken over de keuzes van haar dochters. “Hij verkoopt Casamigos-tequila, dus schoonmoeder is tevreden”, vertelt ze over schoonzoon Jack. En niet zomaar tequila. “Dat is het merk van George Clooney”, benadrukt de hertogin. Ook Beatrice's echtgenoot Edo valt in de smaak. “En de andere schoonzoon, die is erg knap!”

Prinses Beatrice en echtgenoot Edo. Beeld: BrunoPress

In goede en in slechte tijden

Niet alleen is de hertogin van York dol op haar dochters, ook haar behoorlijk controversiële ex, prins Andrew, heeft nog een plekje in het gezin. “We zitten als lijm aan elkaar vastgeplakt”, vertelt Sarah over haar familie. (Eh, we weten niet of dat klinkt alsof alles goed gaat, Fergie!) “Ik ben blij dat ik op 23 juli 1986 met de beste man ben getrouwd, dus ik blijf hem steunen”, vertelt Sarah. Hoewel de twee al jarenlang gescheiden zijn – ze gingen in 1992 uit elkaar en in 1996 werd hun echtscheiding officieel – lijkt Sarahs steun aan de schandaalprins onvoorwaardelijk. De twee wonen zelfs nog altijd onder één dak. “We zijn een zeer hechte familie”. En eentje waar de tequila rijkelijk vloeit!

Bron: Paris Match | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook