Prins Albert: ‘Prinses Charlene is niet meer in Monaco’

Huh? In een nieuw interview vertelt prins Albert dat zijn vrouw alweer uit Monaco vertrokken is.

Een nieuwe dag, een nieuwe onthulling uit Monaco. In een nieuw interview laat prins Albert horen dat prinses Charlene nog geen twee weken na haar terugkomst het land alweer verlaten heeft.

Niet meer in Monaco

Op maandag 8 november was daar de lang verwachte terugkeer van prinses Charlene. Na een maandenlang verblijf in Zuid-Afrika vanwege medische redenen kon ze eindelijk haar man en kinderen weer in de armen sluiten. Maar lang heeft de hereniging niet geduurd, want prins Albert laat nu weten dat zijn vrouw al 'niet meer in het prinsdom' is.

“Ze is aan de betere hand, maar ze heeft nog steeds rust en vrede nodig”, vertelt hij aan Monaco-Matin. “Ze is niet in het prinsdom, maar we kunnen haar heel binnenkort opzoeken. Ik kan niet meer vertellen vanwege discretie.” Vervolgens laat Albert nog iets los over de aard van Charlene's aandoening: “Er is een vermoeidheid, niet alleen fysiek, die alleen behandeld kan worden door een periode van rust en toezicht.”

Onbekende locatie

Kort na de terugkeer van Charlene klonken al de geruchten dat de prinses niet meer in het paleis ging wonen. Dinsdag verklaarde het paleis dat Charlene op een 'geheime locatie' verbleef om zo rustig mogelijk te kunnen herstellen. Nu blijkt dus dat dat opnieuw buiten de landsgrenzen is. Ver weg hoeft ze niet te zijn – laten we niet vergeten dat Monaco een van de kleinste staatjes ter wereld is – maar droevig is het wel dat ze nog steeds niet bij kinderen Jacques en Gabriella kan zijn.

Beeld: BrunoPress

Actieve vader

Prins Albert geeft aan dat hij daarom zo veel mogelijk tijd met de tweeling doorbrengt. “Dit is een buitengewoon belangrijke tijd in het leven van de kinderen en de manier waarop ze opgroeien helpt hen de wereld te zien. Als een van de ouders om medische redenen weg is, moet de andere ouder er zijn. Ik heb te veel vrienden en kennissen me horen vertellen dat ze wilden dat ze er op een bepaalde leeftijd voor hun kinderen waren geweest, in beslag genomen door hun werk of hun professionele leven. Ik wil deze spijt niet hebben.”

Bron: Tatler, Monaco-Matin, Libelle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws