Prins Albert over behandeling prinses Charlene: ‘Ze besefte dat ze hulp nodig had’

De prins doet een boekje open over de turbulente terugkeer van zijn echtgenote.

Vandaag viert Monaco de Nationale Feestdag, maar prinses Charlene is er niet bij. En dat terwijl ze toch eindelijk terug in het land leek te zijn. Aan People vertelt prins Albert dat het geen makkelijke periode is voor zijn vrouw, die nu weer in het buitenland is. “Het werd al snel duidelijk dat het niet goed met haar ging.”

Behandeling in het buitenland

Maandenlang verbleef prinses Charlene vanwege een ontsteking en medische complicaties in Zuid-Afrika. Deze maand keerde ze eindelijk terug naar haar gezin in Monaco, maar de hereniging bleek van korte duur. Prins Albert bevestigde gisteren dat zijn vrouw inmiddels weer buiten het prinsdom is. Nu laat hij in een interview met People weten dat de prinses in het buitenland een behandeling ondergaat en maakt hij korte metten met alle geruchten.

Om hulp gevraagd

De terugkeer van Charlene “verliep de eerste paar uur heel goed”, vertelt prins Albert aan People. “Daarna werd het heel duidelijk dat het niet goed met haar ging.” Het koppel besloot, samen met de broers van prinses Charlene, dat er medische hulp moest worden gezocht. “Ze is enorm vermoeid, zowel emotioneel als fysiek. Ze voelde zich overweldigd en kon de officiële verplichtingen, het leven in het algemeen en zelfs het gezinsleven niet aan.”

“Natuurlijk komt het onder andere door de verschillende operaties en procedures die ze de laatste maanden heeft ondergaan”, laat Albert weten. “Dat was een factor, maar verder ga ik hier niet op in. Wel kan ik zeggen dat ze ongelooflijk moe was. Ze had al een paar dagen niet goed geslapen en niet goed gegeten. Ze heeft veel gewicht verloren, wat haar kwetsbaar maakte voor andere eventuele aandoeningen. Een verkoudheid of de griep of, God verhoede, COVID.”

Relatiegeruchten

Daarnaast zijn er een hoop geruchten over de gezondheid van Charlene en over de staat van het prinselijk huwelijk die prins Albert de wereld uit wil helpen. “Ik zal dit waarschijnlijk meerdere keren moeten zeggen, maar dit heeft niets te maken met onze relatie. Dat wil ik zeer duidelijk maken. Dit zijn geen problemen tussen een man en een vrouw. Het is van een andere aard.”

Ook meerdere medische aandoeningen sluit prins Albert uit. “Het is geen COVID en het heeft niet met kanker te maken. Het gaat niet om onze persoonlijke relatie. En als je het over een andere speculatie wilt hebben, het heeft ook niets te maken met plastische chirurgie.”

Haar eigen besluit

Ook benadrukt prins Albert dat de behandeling buiten Monaco Charlene's eigen keuze was. Buiten het kleine staatje hoopt ze meer privacy te hebben. “Ze besefte zelf dat ze hulp nodig had. Je kan iemand niet forceren om in behandeling te gaan, ze moeten dat zelf accepteren.” Albert weet niet wanneer hij zijn echtgenote gaat bezoeken en wanneer kinderen Jacques en Gabriella hun moeder weer te zien krijgen. “Ze missen haar natuurlijk, maar ze begrijpen het wel. Op die leeftijd begrijpen kinderen het.” Verder vraagt prins Albert vooral om rust en privacy komende periode. “Charlene moet zich komende tijd nergens zorgen over maken. Het belangrijkste is nu haar gezondheid. We hebben haar verteld dat we van haar houden, dat haar kinderen van haar houden, en dat we alleen maar het beste voor haar willen.”

Beterschap, Charlene!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws