Babyboom: hoe gaat het nu met de jongste royals?

Queen Elizabeth verwelkomde maar liefst vier achterkleinkinderen dit jaar. Hoe is het nu met August, Lucas, Lili en Sienna?

Lees ook

De afgelopen maanden breidde het aantal achterkleinkinderen van Queen Elizabeth uit van acht naar twaalf. Hoe gaat het met de jongste Windsor-telgen?

Baby August Brooksbank

Prinses Eugenie, de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, hertogin van York, werd op 9 februari 2021 voor het eerst moeder. Samen met hubby Jack Brooksbank verwelkomde ze een zoontje, August Philip Hawke Brooksbank (nummer 13 in de lijn van de troonopvolging). Geheel tegen het protocol in kondigde Eugenie haar zwangerschap en bevalling aan via Instagram, maar wij hebben daar geen enkel probleem mee. Het betekent namelijk dat we ook af en toe op een lieve foto van de kleine August getrakteerd worden. Oma Sarah is dol op haar kleinzoon: “Wat leuk is dat wanneer August naar me lacht, je weet dat hij je echt leuk vindt. Het is geen 'doen alsof' lach, hij vindt me echt grappig, wat een groot geluk is.” Volgens zangeres Ellie Goulding, een goede vriendin van Eugenie, doet de prinses het heel goed als moeder. “We hebben veel over zwangerschap gepraat en ze is een grote inspiratie, want ze laat zich nergens door hinderen.”

Baby Lucas Tindall

Mike en Zara Tindall. Beeld: BrunoPress

Op 21 maart 2021 beviel ook Zara Tindall van een zoontje. De kleine Lucas Philip Tindall (nummer 24 in de lijn van troonopvolging) werd de eerste kleinzoon van prinses Anne, en net als zijn achterneefje August is hij naar overgrootvader prins Philip vernoemd, die een aantal weken na zijn geboorte overleed. Papa Mike Tindall geeft in zijn podcast The Good, The Bad & The Rugby af en toe een update over zijn gezinnetje. Hij onthulde onder andere dat Lucas werd geboren op de badkamervloer bij de Tindalls thuis, dat het goed met hem gaat en dat hij al samen golf kijkt met zijn bijna acht maanden oude zoontje. Ook hebben de Tindalls – Mike, Zara, Lucas en dochters Mia en Lena – een paar heerlijke vakanties gehad, zowel bij de Queen in Schotland als in Frankrijk. Verrassend genoeg vertelt Mike ook in een nieuw interview dat hij wel meer geldzorgen heeft sinds de komst van de baby. De Tindalls zijn geen werkende royals en krijgen daarom geen vergoeding van de staat, en Mikes succesvolle rugby-carrière ligt alweer enige tijd achter hem. Even aankloppen bij oma Anne?

Baby Lilibet Mountbatten-Windsor

Beeld: BrunoPress

Op 4 juni 2021 kwam Lilibet Diana Mountbatten-Windsor ter wereld (nummer 8 in de lijn van de troonopvolging), het dochtertje van prins Harry en Meghan Markle, de hertogin van Sussex. De eerste maanden hoorden we weinig over de kleine meid en een foto blijft nog altijd uit, maar Meghan en Harry geven af en toe een kleine update. In interviews vertelden ze onder andere dat Lili een goede slaper, heel rustig en een mooi meisje is. Ook grote broer Archie is heel lief en blij met zijn zusje. Nu Lilibets tandjes doorkomen, is het wel een stuk minder vredig geworden in huize Sussex, vertelde Meghan onlangs in The Ellen Show. Haar oplossing? “Een ouderwets bevroren washandje met appelsap”, tipt de hertogin.

Baby Sienna Mapelli Mozzi

Tot slot werd op 18 september 2021 de eerste dochter van prinses Beatrice en haar echtgenoot Edoardo Mapelli Mozzi geboren: Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi (nummer 11 in de lijn van de troonopvolging). In tegenstelling tot haar zusje liet Beatrice alle communicatie via het paleis verlopen, en foto's van het baby'tje zijn schaars. We moeten het doen met de beschrijving van grootmoeder Sarah Ferugson, die de kleine Sienna 'heel erg mooi' en 'buitengewoon' noemt. De Britse media gaat ervanuit dat het gezinsleven prinses Beatrice goed bevalt. Een paar weken na de bevalling bezocht ze alweer verschillende feestelijkheden, zoals een boeklancering en een bruiloft, waarbij ze stralend werd gezien. Ook hobbelt ze vrolijk met de kinderwagen door de straten van Londen.

Ondanks de royal babyboom van 2021 is er nog geen enkele koninklijke doop gesignaleerd in Windsor. Prinses Eugenie stelde de doop van haar zoontje eenmaal uit, en het is onbekend of de royal family inmiddels wel de plechtigheid heeft kunnen houden. Het wordt hoe dan ook een aantal kinderstoeltjes bijschuiven tijdens de koninklijke kerst op Sandringham dit jaar!

Bron: Hello! Magazine, Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook