Lief gebaar van prins Jacques en prinses Gabriella voor moeder Charlene

Een Nationale Feestdag met een droevig tintje voor de royal twins van Monaco.

Prins Jacques en prinses Gabriella (6) moesten hun moeder missen tijdens de Nationale Feestdag van Monaco, maar kwamen met een hartverwarmend eerbetoon. Awh!

Nationale feestdag

De Nationale Feestdag van Monaco ging gepaard met een flinke lading geruchten en gedoe. Jaarlijks rukken op 19 november alle Grimaldi's uit voor een mis en een defilé, om vervolgens vanaf de paleisbalkons naar het volk te wuiven. Eind oktober liet prins Albert weten dat de zieke prinses Charlene zeker wel weer op de been zou zijn én zich bovendien wel weer in Monaco zou bevinden. De prinses keerde inderdaad op tijd voor de grote feestdag terug uit Zuid-Afrika, maar vorige week maakte het paleis bekend dat ze toch niet bij de viering zou zijn. Sterker nog: ze had het land alweer verlaten en is momenteel opgenomen in een buitenlandse kliniek.

Jacques & Gabriella

Vooral voor de royal twins prins Jacques en prinses Gabriella is het droevig dat ze hun moeder nu alweer moeten missen. “Ze hebben onder haar afwezigheid geleden”, liet prins Albert erover los in een interview. Maar “de familie-omgeving zorgt ervoor dat ze geen gebrek aan liefde hebben.”

Tijdens de Nationale Feestdag kwamen de twee in ieder geval met een superschattig gebaar (óf een goede PR-stunt) voor hun missende moeder Charlene. Bij het zwaaien vanaf het balkon hielden het prinsje en het prinsesje zelfgemaakte tekeningen omhoog met daarop 'We miss you mommy' en 'We love you mommy' geschreven (zie foto nummer vier!)

Tantes

Bij de liefhebbende 'familie-omgeving' horen in ieder geval de tantes van de tweeling, prinses Caroline en prinses Stéphanie. Ook tijdens de Nationale Feestdag werden ze hand in hand gezien met Jacques en Gabriella, en af en toe werd er een knuffel uitgedeeld.

Beeld: ProShots

Het is onduidelijk wat prinses Charlene precies mankeert. Haar echtgenoot heeft laten weten dat ze 'erg vermoeid was, niet alleen fysiek' en dat ze 'de koninklijke verplichtingen, het leven zelf en zelfs het gezinsleven' niet meer aan kon. Na haar terugkomst uit Zuid-Afrika, waar Charlene maandenlang verbleef vanwege medische problemen met haar kaakholte, besloot de prinses samen met haar familie dat het beter was om zich in een kliniek op te laten nemen.

Jonge royals

Ondertussen gaan de royal duties wel door voor prins Albert en zijn twee kinderen, die heel regelmatig door hun père meegenomen worden naar officiële gelegenheden, ook in het buitenland. “Je moet hen langzaamaan kennis laten maken met openbare verschijningen en verschillende ceremonies”, aldus Albert, die de bijna 7-jarige tweeling nu al klaarstoomt tot hardwerkende royals. En knap dat ze het doen! Braaf zwaaien en glimlachen is Jacques en Gabriella met de paplepel ingegoten. En de kleine 'Bella' ontpopt zich zelfs al tot modeprinsesje.

Beeld: ProShots

Ook de baret van prinses Gabriella werd gezien als een eerbetoon aan haar afwezige moeder. Prinses Charlene is namelijk gek op het accessoire, en droeg er ook een tijdens het laatste Fête Nationale waarbij ze wel van de partij kon zijn. Naast een mooie knipoog is het ook nog eens een stijlvolle oplossing om de aandacht af te leiden van Gabriella's lokken, waar ze onlangs zelf de schaar in heeft gezet (welk kind doet 't niet een keertje?). Als dit geen Grimaldi met een groot hart voor mode wordt…

Bron: Daily Mail | Beeld: ProShots

Laatste nieuws