Feest in Royal Lodge: twee koninklijke dopen in één

De zonen van prinses Eugenie en Zara Tindall zijn nu officieel gedoopt.

Dubbel feest in de Royal Lodge in Windsor. Gisteren vond namelijk de doop plaats van achterneefjes August en Lucas. Ook overgrootmoeder koningin Elizabeth was erbij!

Weer op de been

Het was gisteren een feestelijke dag in de koninklijke Royal Lodge. Naast de doop van August, het zoontje van prinses Eugenie, en Lucas, het zoontje van Zara Tindall, was koningin Elizabeth namelijk ook aanwezig. Het is de eerste keer dat ze weer gezien wordt met haar familie nadat ze op 20 oktober een nacht in het ziekenhuis doorbracht. QE heeft sindsdien meerdere officiële werkzaamheden uit haar agenda laten halen. Vorige week was ze dan ook niet aanwezig bij de herdenking van Remembrance Day, een gelegenheid die ze bijna nooit mist. Gelukkig kon de koningin vanuit Windsor Castle al wel weer werkbezoek ontvangen, en dus weer een kleinschalig familiefeestje vieren.

Dubbele doop

Toch stond de dag helemaal in het teken van August en Lucas. Het was namelijk – slim gecombineerd – een dubbele doop. Op 9 februari 2021 werd zoon August van prinses Eugenie en Jack Brooksbank geboren. En een maand later beviel Zara Tindall, de dochter van prinses Anne, van haar derde kind. Zoon Lucas werd namelijk op 21 maart geboren. Voor de gelegenheid droeg prinses Eugenie een satijnen witte jurk, met uiteraard een witte haarband en een prachtige ketting met blauwe pendant. Zara koos voor een klassieke variant en was helemaal gehuld in zwart, omschrijft Hello! Magazine. De look maakte ze af met parels. Traditioneel dragen alle royal baby's dezelfde doopjurk, dus hoe dat opgelost is met twee kinderen tegelijk is nog een van de vele raadsels.

Naar verluidt was de dubbele doop een kleine bijeenkomst met slechts een paar familieleden en vrienden. Ook prins William en hertogin Kate zouden erbij zijn geweest, net als prins Andrew, die ondanks alle schandalen toch de opa van de kleine August blijft.

Lilibet en Sienna

Met de komst van August en Lucas staat de teller nu op twaalf achterkleinkinderen voor HM. In juni dit jaar werd Lilibet, de dochter van prins Harry geboren, en in september kwam daar ook de dochter van prinses Beatrice bij, baby Sienna Mapelli Mozzi. Wanneer Sienna's royal doop zal zijn, is nog niet bekend. Van Lili is het nog onduidelijk of ze überhaupt wel in Windsor zal worden gedoopt. Nog een double doop zou best leuk zijn, toch?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws