Mike Tindall over huwelijk met Zara: ‘Het is niet een en al rozengeur’

De dochter van prinses Anne en haar rugbyspeler hebben de nodige struggles gehad.

Rugbyspeler Mike Tindall trouwde tien jaar geleden met Zara Philips, de dochter van prinses Anne en de kleindochter van niemand minder dan Queen Elizabeth. Of hij zo weer met haar aan het altaar zou willen staan? Ja! Maar of het allemaal rozengeur en maneschijn was het afgelopen decennium? Dat zeker niet.

Geloften

Mike en Zara trouwden tijdens een sprookjesachtige soort-van-royal wedding. Hoewel Zara bij haar geboorte bewust geen titel heeft mee gekregen om een zo vrij mogelijk leventje te leiden, kwam er voor het huwelijk natuurlijk wel een pronkstuk van een koninklijke tiara uit de kast en zat de Queen op de eerste rij. Inmiddels zijn de twee tien jaar getrouwd en ouders van drie kinderen: dochters Mia (7) en Lena (3) en sinds maart dit jaar zoontje Lucas.

Tijdens een ITV-televisiepanel werd Mike gevraagd of hij zijn geloften aan Zara een decennium later weer zou overdoen. “Ja, ik denk het wel”, is daarop zijn antwoord. Hmm, klinkt niet erg overtuigend Mike. Vertel!

Roses and rainbows

“Een huwelijk of een langdurige relatie kan niet altijd roses and rainbows, rozengeur en maneschijn zijn”, meent de voormalige rugbyspeler. En al helemaal niet als er kinderen in beeld komen. “Wanneer je kinderen krijgt, is dat een gigantische shock, een verandering, van je systeem, eentje die je nooit eerder hebt meegemaakt, en het wordt een hobbelige weg. Je krijgt dingen op je bord die jullie beiden op de proef stellen en die de relatie op de proef stellen. Het lastige is dat niemand gelijk heeft, niemand verkeerd zit. Je moet er samen uitkomen.”

De bruiloft van Mike en Zara Tindall in 2011. Beeld: BrunoPress

Als we Mike mogen geloven, blijft Zara lang boos na een ruzie, terwijl hij zelf zo snel mogelijk de strijdbijl wil begraven. Meestal door gewoon weer een knuffel te geven. Het stel beleefde vooral een lastige periode toen de sportcarrière van Mike tot een einde kwam. “Zes maanden lang wist ik niet welke kant ik op moest. Zara zou waarschijnlijk zeggen dat het een jaar duurde.” Hij noemt het een eenzame tijd, waarin zijn routine, vrienden en carrière in één keer wegvielen.

Zoon Lucas

Ook een tijd van tegenslagen hadden Zara en Mike toen ze meerdere keren een miskraam kregen. Inmiddels zijn ze erg gelukkig met hun jonge gezinnetje, en de sportman is vooral blij dat hij nu ook een zoon heeft. “Ik wilde altijd al graag een zoon, maar toen werd Mia geboren. Toen Lena werd geboren vond ik het helemaal niet erg om nog een meisje te krijgen, want Mia had zoveel vreugde gebracht. Het waren gelukkige tijden.”

En in maart kwam daar nog zoontje Lucas bij na een razendsnelle bevalling. “Binnen twintig minuten was de baby er en zat ik met mijn kleine jongen rugby te kijken op de bank. Nu ben ik niet meer alleen maar omringd door vrouwen!” zegt-ie iets te vrolijk. Baby Lucas Philip, vernoemd naar overgrootvader prins Philip die kort na zijn geboorte overleed, werd afgelopen weekend gedoopt in bijzijn van de Queen en is nu zeven maanden oud. Ongetwijfeld weet de kleine spruit inmiddels al álles over rugby.

Bron: Woman & Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws