Ex-vriendin prins Harry doet een boekje open over het daten met een royal

Het daten met iemand van de koninklijke familie is niet altijd een pretje.

Een grote koninklijke familie, leuke evenementen om naartoe te gaan en uiteraard een prins die als een blok voor je valt: het daten met een royal lijkt in veel opzichten op een sprookje. Toch is de werkelijkheid heel anders, aldus Florence St. George die in 2011 een korte relatie had met prins Harry.

Privacy geschonden

In gesprek met Stella Magazine is Florence openhartig over haar vroegere romance met de huidige hertog van Sussex. Het is logisch dat je ineens in de spotlight komt te staan als je met een royal aan het daten bent. Toch wordt ook de privacy van mensen in je omgeving geschonden, zegt Florence. Iets waar ze zelf heel angstig van werd.

“Bijna elke dag verscheen er een nieuw verhaal in de pers, mijn schoolvrienden werden ondervraagd en er stonden fotografen voor mijn voordeur”, aldus het voormalige model en actrice. Ze maakt dan ook een diepe buiging voor mensen die de levensstijl aankunnen. Door de plotselinge bekendheid heeft ze een angst gekregen voor de camera.

‘Het was verschrikkelijk’

En Florence is niet de enige die zich hier over uitgesproken heeft. Ook voormalig liefje Chelsy Davy, die in de foto bovenaan te zien is, omschrijft de ervaring als “gestoord eng en oncomfortabel.” Chelsy heeft het overigens wel lang volgehouden, zij heeft namelijk zeven jaar een relatie gehad met de prins. In The Times zei ze destijds hierover: “Ik kon het niet aan. Ik was jong, ik probeerde een normaal kind te zijn en het was verschrikkelijk.” Dat zijn klare woorden!

En ook voor de vriendin die wel bleef plakken, was het geen makkie. Meghan Markle liet eerder al weten veel last te hebben van de bekendheid en de paparazzi. Tijdens een interview met Oprah vertelde ze openhartig dat ze last had van zelfmoordgedachten tijdens haar tijd als werkende royal. Nu ze dit niet meer is, gaat het gelukkig een stuk beter met haar.

Kinderen en klei

En hoe het nu met Florence gaat? Ze is happily married met multimiljonair Henry St. George, met wie ze twee kinderen heeft: Iris en Jimmy. Al heeft ze lang last gehad van angst en paniek na alle media-aandacht. “Het maakte me angstig, lang voordat ik te maken kreeg met een postnatale depressie. De hobby die haar door de donkere dagen heen hielp, was pottenbakken. Met haar handen in de klei voelt Florence zich het gelukkigst, en inmiddels heeft ze van aardewerk haar business gemaakt.

Bron: Honey | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws