Hoe Meghan Markle haar tijd als royal achter zich laat

'Ze komt terug als een fun Californian girl'

Haar titel gebruikt ze nog, en hier en daar zien we nog meer sporen van Meghans jaren als royal. Maar de hertogin van Sussex is toch vooral weer de vrolijke, Californische ster die ze voor haar koninklijke huwelijk was.

Bye bye, royal life

Het luchtige, spontane interview dat Meghan Markle vorige week gaf bij presentatrice/buurvrouw Ellen DeGeneres (met af en toe een tenenkrommende prank) markeert een nieuw hoofdstuk voor de hertogin. Het televisie-optreden van Meghan ging dit keer niet over haar exit uit het koninklijk huis of over haar liefdadigheidsorganisaties, maar vooral over zichzelf, als beroemdheid. “En natuurlijk kwam daar kritiek op”, schrijft royalty-expert Natalie Oliveri in Nine. “Maar wat ik zag, en waar miljoenen mensen het mee eens zullen zijn, was een terugkeer van de grappige, vrolijke en zorgeloze Meghan, wier uitbundige persoonlijkheid enigszins getemperd werd toen ze zich aansloot bij de royal family.”

Californian girl

Tijdens het interview vertelde Meghan, Duchess of Sussex, vooral over haar nieuwe leven in Californië, haar boek, haar kinderen en haar tijd als actrice – een heel ander verhaal dan het geruchtmakende Oprah-interview dat ze eerder dit jaar deed en waarbij het vooral over (de nadelen van) het koninklijke leven ging. Nu is Meghan veel meer zoals ze vroeger was: een enthousiaste Hollywood-ster en lifestyle-blogger. “Hier zie je Meg, de Californian girl. Niet de ingetogen hertogin die zich naar het koninklijk protocol moet schikken en haar 'Amerikaansheid' in toom moet houden”, aldus Oliveri. “Er was geen enkele kritiek richting de royal family die zij en Harry achter hebben gelaten, geen beschuldigingen of sneren.” En ja, over de titel van Meghan ging het nog wel eventjes in het interview. Maar dan vooral over het feit dat-ie zo lastig uit te spreken was, omdat er zo vaak een 's'-klank in Duchess of Sussex zit.

We zien het de royals niet doen!

Een ietwat bizar onderdeel van het interview waren de pranks die Meghan Markle uit moest halen. Ze werd door host Ellen gevraagd om haar acteerkunsten weer eens te laten zien met gekke opdrachten, zoals 'een verkoper overtuigen dat ze genezende krachten had', of 'een koekje eten als een knaagdier'. “Ongetwijfeld hebben leden van de koninklijke familie hoofdschuddend zitten kijken”, vertelt de royaltydeskundige. “Het was grappig, dat wel, maar absoluut niet iets wat je een familielid van Harry zou zien doen – met name Meghans schoonzus en toekomstig koningin-gemalin Kate, de hertogin van Cambridge.” We moeten het maar niet al te serieus nemen. “Meghan laat zien dat ze plezier heeft en zichzelf door schut durft te zetten.”

Toen prins Harry en hertogin Meghan vertrokken uit het paleis, was het lange tijd de vraag hoe ze hun leven als ex-royals zouden inrichten. Eindelijk lijken we een antwoord te hebben. Het is een mengelmoes geworden van typische koninklijke liefdadigheid, Amerikaanse Hollywood-entertainment en een rustig gezinsleven, zonder al te veel paparazzi op de loer. Een unieke combinatie die ervoor zal zorgen dat de Sussex'jes ons zullen blijven verrassen!

Bron: Nine.com.au | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws