Bronnen Page Six: ‘Prinses Charlene balanceerde op het randje van de dood’

De recente operaties van de prinses zouden behoorlijk ingrijpend zijn geweest. 'We snappen niet dat het paleis het minder erg doet lijken.'

De mysterieuze ziekte van prinses Charlene is ernstiger dan het paleis ons doet geloven, volgens bronnen van Page Six. “Ze was bijna dood na de operaties.”

Emotionele vermoeidheid

Heel wat maanden zat prinses Charlene vast in Zuid-Afrika vanwege een ernstige oor-, neus- en keelinfectie. Maar na haar terugkeer naar Monaco liet prins Albert doorschemeren dat het niet alleen een fysiek probleem was. Zo vertelde de prins aan People dat zijn vrouw last had van 'emotionele vermoeidheid' en dat ze 'het leven niet aankon'. Ook maakte hij bekend dat Charlene inmiddels in een kliniek elders in Europa is opgenomen. De bronnen van Page Six, die de prinses en haar vrienden goed zouden kennen, vinden het maar vreemd dat de ziekte van Charlene nu weggezet wordt als iets emotioneels. “Het is oneerlijk dat ze wordt omschreven alsof ze een soort mentaal of emotionele probleem heeft. We snappen niet waarom het paleis bagatelliseert dat ze bijna doodging in Zuid-Afrika.”

Groot gewichtsverlies

De bron vertelt ook dat de zware infectie van de prinses heeft geleid tot 'ernstige slikproblemen door een eerdere operatie.' “Ze heeft al meer dan zes maanden geen vast voedsel kunnen eten door alle operaties die ze heeft gehad. Ze heeft alleen maar vloeibaar eten in kunnen nemen door een rietje, waardoor ze bijna de helft van haar lichaamsgewicht heeft verloren.”

“Ze is absoluut niet gek aan het worden, en ze lijdt niet aan ernstige mentale problemen. Ze is vermoeid door zes maanden vol operaties en het gebrek aan goede voeding als gevolg daarvan”, vervolgt de bron. “En ze miste haar kinderen en echtgenoot enorm veel terwijl ze vastzat in Zuid-Afrika.”

Net als prins Albert zelf ontkent de bron van Page Six dat er huwelijksproblemen zijn. “Het was echt zo dat ze te ziek was om naar huis te reizen. Als ze terug bij haar familie had kunnen gaan, dan had ze dat onmiddellijk gedaan.”

De publicatie heeft het prinselijk paleis van Monaco om commentaar gevraagd, maar dat blijft vooralsnog uit. Wel laat prins Albert zich heel regelmatig interviewen door People of Franse en Monegaskische media – we vermoeden dat hij er binnenkort op terugkomt. Het hof zelf heeft een nieuwe gezondheidsupdate van prinses Charlene beloofd 'rond de Kerstdagen.'

Bron: Page Six, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws