Droevig nieuws voor prinses Eugenie en Jack Brooksbank

Het familienieuws wierp een schaduw over de feestelijke doop van zoontje August.

Afgelopen zondag was de feestelijke doop van August Brooksbank, het zoontje van prinses Eugenie en haar echtgenoot Jack. Maar blijkbaar ging er heel verdrietig familienieuws aan vooraf.

George Brooksbank

Deze week werd bekendgemaakt dat George Brooksbank, de vader van Jack en de opa van August, een paar dagen voor de royal doop is overleden. De 72-jarige George overleed op donderdag 18 november, drie dagen voor de doopceremonie in Windsor. Naar verluidt worstelde de schoonvader van prinses Eugenie met zijn gezondheid sinds hij eerder het coronavirus opliep. Hij lag destijds negen weken in het ziekenhuis, waarna prinses Eugenie haar hartelijke dank uitsprak voor al het zorgpersoneel die zijn leven had gered.

In de Daily Telegraph plaatste de familie een rouwadvertentie voor George. “Hij hield van alle goede dingen in het leven, maar vooral van zijn vrouw, vrienden, zoons, schoondochters en kleinkinderen.”

Symbolische doop

De koninklijke doop van kleinzoon August in Windsor heeft George dus moeten missen. Voordat het nieuws van zijn overlijden naar buiten was, leek het er juist op dat het een heel bijzondere en feestelijke gelegenheid was geweest. De negen maanden oude August werd namelijk tegelijkertijd gedoopt met zijn achterneefje, Lucas, de kleinzoon van prinses Anne.

Zo'n dubbele doop komt eigenlijk bijna nooit voor binnen de royal family. Ook de datum van de ceremonie was erg speciaal. Het zou afgelopen weekend namelijk het 74-jarig huwelijksjubileum van Queen Elizabeth en prins Philip zijn geweest. Voor het eerst maakte de koningin haar trouwdag mee zonder haar echtgenoot, die in april dit jaar overleed, aan haar zijde. Maar wel omringd door de familie die ze samen gesticht hebben. De twee achterkleinzoons van de Queen die gedoopt werden, zijn bovendien beide in de laatste weken van Philips leven geboren – hij heeft ze nog net gekend – en zijn allebei vernoemd naar hun overgrootvader (voluit heten ze August Philip Hawke en Lucas Philip). De ceremonie waarmee het nieuwe leven wordt gevierd, stond dus ook grotendeels in het teken van de mensen die de Windsor-familie dit jaar heeft verloren.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws