Kerst zoals Kate: De party architect van de royals geeft tips voor een geslaagd feestje

De Queen en Kate Middleton zijn groot fan van zijn werk.

Ben jij dit jaar de gastvrouw of -heer tijdens de feestdagen en wil je alles tot in de puntjes geregeld hebben? 'Party architect' van de royals, Johnny Roxburgh, weet als geen ander hoe een koninklijk feestje een succes wordt. Pennen en notitieboekjes gereed, want hij geeft tips!

Johnny Roxburgh heeft niemand minder dan de Royal Family onder zijn clientèle. Zo is koningin Elizabeth groot fan van de feestplanner, maar ook Kate Middleton, zelf dochter van feestartikelgiganten, kijkt de kunst bij hem af. Wil je weten hoe je een geslaagd dinnerparty of kersfeestje geeft? Johnny geeft tips zonder al te hoog prijskaartje. “Het koninklijk huishouden let heel erg op de kleintjes”, vertrouwt hij toe aan Hello!. “Toen ik het jaarlijkse kerstdiner dat de Queen voor haar personeel houdt mocht organiseren, moest ik een ingenieuze manier bedenken om de State Rooms in Buckingham Palace te transformeren tot een magisch feestdecor zonder geld uit te geven.” Hoe doen we dat in ons eigen paleisje?

1. De buitenkant

De deur is het eerste wat je gasten zien als ze je huis betreden. Een goede indruk maak je maar één keer, dus is het zeker een goed idee om de deur te versieren. Je kunt net als Johnny in de weer gaan met een kwast en royal blue-verf, maar een vrolijke kerstkrans maakt ook al een verschil. Vergeet de kerstballen en linten niet!

2. Kaarsen

Met een boel kaarsen op tafel ziet de kamer er meteen sfeervol uit. Vooral leuk als je verschillende hoogtes doet. In plaats van kaarsen, kun je ook gaan voor de LED-kaarsen. Deze flikkeren vaak ook en geven daardoor dezelfde sfeer. En dit scheelt ook weer geld. Zelfs de Royal Household staat erom bekend een paar LED-kaarsen in het paleis te hebben.

3. Het juiste glaswerk

Sla tijdens je feestje geen flater en serveer drinken uit de juiste glazen. Dit betekent wijde wijnglazen voor rode wijn, martiniglazen voor martini's en champagne in een champagnefluit. Tover een kleine kar of koffiekar om tot een drankkar, voor een feestelijk geheel.

4. Geen eten op tafel

Het lijkt zo makkelijk om al het eten op tafel neer te zetten. Tot je ineens geen plek meer hebt en moet schuiven voor een beetje ruimte voor de kiprollade. Doe het dit jaar anders, en maak van een tafel een buffettafel. Zo kan iedereen zelf pakken en heb je geen gedoe met te weinig ruimte. Enne, nu heb je weer meer ruimte voor een gezellig kerststukje op tafel.

5. Chic de friemel

Uiteraard moet een gastvrouw er mooi en verzorgd uitzien, en kijken we hiervoor in de kast bij Kate. Of je nu een glitterjurk aantrekt met hysterische oorbellen of gaat voor iets klassieks: draag waar jij je goed in voelt.

Kate Middleton schittert in een smaragdgroene glitterjurk. Bron: Brunopress

6. Vergeet de kerstboom niet

Een kerstboom is onmisbaar tijdens de kerst. Nu kun je kiezen voor een traditionele dennentak, maar het is ook leuk om een faux boom te kiezen. Eentje van hout, bijvoorbeeld. Hang hem vol met ornamenten en gebruik hem ieder jaar weer opnieuw! #budgetproof

7. Tafelschikking

Een echte gastvrouw of gastheer zorgt ervoor dat de avond soepel verloopt. Dit geldt ook voor gesprekken aan tafel. Uiteraard zet je koppels niet naast elkaar, maar zet je iedereen ergens anders neer. Hierdoor praat iedereen met elkaar en hoef jij niet de hele tijd te trekken aan een gesprek.

Merry Christmas!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws