Lief! Geheim uitje voor prins Oscar en prinses Estelle

Undercover op pad met mama prinses Victoria!

Even proeven van het gewone leven, buiten het paleis. In Zweden kunnen prinses Estelle (9) en prins Oscar (5) redelijk anoniem eropuit trekken.

De kinderen van kroonprinses Victoria en prins Daniel zijn dikwijls van de partij bij officiële gelegenheden, als we de foto's mogen geloven meestal tot groot ongenoegen van de kleine Oscar. En geef 'm eens ongelijk, vanaf een chic stoeltje naar het statige verjaardagsfeest van je moeder kijken is ook sáái voor een vijfjarige. Alleen Victoria zelf brengt er nog een beleefde glimlach vanaf.

De Zweedse royals bij de 44ste verjaardag van prinses Victoria, juli 2021. Beeld: BrunoPress

Van een verveelde prins Oscar hebben we een hele verzameling foto's, maar nu trakteren de Zwoyals ons op een iets meer ongedwongen kiekje. Vlak voordat Vic zich weer bezig moet houden met haar volle agenda (momenteel zijn de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia op staatsbezoek in Zweden, drukte in het paleis!) was er nog tijd voor een educatief uitstapje met de kinderen.

Want een leerzame draai moet het natuurlijk wel hebben, als je de future queen van Zweden mee op sleeptouw neemt. Met geschiedenis van volk & land kun je niet vroeg genoeg beginnen! Prinses Victoria, prinses Estelle en prins Oscar bezochten een paar dagen geleden incognito het Vikingmuseum in Stockholm. Zo in hun alledaagse kloffie zouden wij ook een paar keer moeten kijken om te weten dat we hier echt met de Zweedse royal fam' te maken hebben.

Het 'geheime' koninklijke bezoek werd achteraf natuurlijk wel trots medegedeeld door het museum, dat gelooft dat 'iedereen moet leren om runen te schrijven, [de legendarische] Hugin en Mugin moet kunnen onderscheiden en gedroogde kabeljauw moet proeven.' Of je nou van koninklijke komaf bent of niet. Met dat runen schrijven zit het wel snor: op de tweede Instagram-foto zien we dat prinses Estelle en prins Oscar hun naam al kunnen overzetten in het eeuwenoude schrift. Helemaal knap van Oscar, die zo te zien nog bezig is met het leren schrijven van zijn eigen naam in 'gewone' letters (die verdraaide 's' ook altijd!). Altijd leuk die momenten waarop we de royal kids lekker kind zien zijn!

Bron: Paris Match, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws