Wetenschappelijk bewezen: rode wijn helpt tegen een verkoudheid

Tja, als de wetenschap het zegt.

Lees ook

Loop jij de hele tijd te snotteren en kom je er maar niet vanaf? Misschien moet je even een glaasje rood voor jezelf inschenken. Volgens de wetenschap voorkomt rode wijn namelijk een verkoudheid. En dat zijn niet de enige voordelen.

Onderzoek

Dat alcohol goed is voor je immuunsysteem klinkt misschien niet heel voor de hand liggend. Toch is het echt waar. Uit wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Auckland blijkt dat het regelmatig drinken van rode wijn het risico op een verkoudheid met maar liefst 60 procent vermindert. Ook hier geldt natuurlijk: alles met mate.

Goed nieuws dus voor alle wijnliefhebbers. Knusse herfstavonden onder een kleedje op de bank, met een glas wijn in de hand, zijn dus ook nog ergens goed voor. En niet alleen tegen een verkoudheid. Rode wijn blijkt ook goed te zijn voor de lijn. Herken je het gevoel van warme wijn in je buik? Wijn zorgt voor een verzadigd gevoel. Je zit hierdoor sneller vol en zult minder calorieën tot je nemen. Vergeet alleen niet dat er in wijn óók calorieën zitten. Onbeperkt wijn drinken zal dus zeker niet bijdragen aan je figuur.

Langer leven

De voordelen houden niet op, want wijn zorgt er ook voor dat je langer leeft. Onderzoekers hebben het sterftecijfer onder de loep genomen van mensen die rode wijn drinken en mensen die bier drinken. Wat blijkt? Het sterftecijfer onder rode wijndrinkers is maar liefst 34 procent lager. Rode wijn zit vol met polyfenolen, een hulpstof die beschermt tegen verschillende ziektes. Wij weten dus wel wat we vanavond inschenken. Proost!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Unsplash, Kelsey Night

Laatste nieuws

Zie ook