Love it! Koningin Letizia combineert tiara met H&M

Een gekregen tiara van de schoonfamilie en een japonnetje van de H&M, zo prijzig hoeft een staatsbezoekoutfit niet te zijn!

Of een tiara alleen tot zijn recht komt in combinatie met haute couture? Koningin Letizia denkt van niet.

Spaans staatsbezoek

De Spaanse royals zijn momenteel op staatsbezoek in Zweden (ja, er wordt wat af 'gestaatsbezoekt' de laatste tijd!) en woensdagavond was daar ons favoriete onderdeel: het galadiner waarbij alle Koninklijke Hoogheden in vol ornaat verschijnen. Extra leuk wordt het als zich onder het gezelschap fashion queen Letizia van Spanje én knap koninklijk stel prins Carl-Philip en prinses Sofia bevinden. Kijk mee!

H.M. in H&M

Letizia hield het niet bescheiden wat tiara betreft. Ze koos voor de met diamanten bezaaide Fleur-de-Lys-tiara, die ze na de troonswisseling van schoonmoeder koningin Sofia mocht overnemen. Hoewel we dol zijn op alles wat schittert, ziet dit exemplaar er toch een beetje uit alsof je er wel een zeurende hoofdpijn aan overhoudt na een avondje bijpraten met je mede-royals. Koningin Letizia balanceert de zware tiara uit met een luchtige japon, 'gewoon' van de H&M. Dat staat voor 'Hare Majesteit', toch?

Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Tja, winkelketen H&M heeft natuurlijk wel zijn roots in Zweden, dus we kunnen het een knipoog naar het gastland noemen. En als de oplettende royal fashion-fans van Twitter-account @ufonomore ons er niet op hadden gewezen dat we hier met een H&M'metje te maken hadden, hadden we het ook niet snel gegokt. Ziet er glamourous uit hoor, Leti!

Fleurig!

De Zweedse prinsen en prinsessen zagen er ook uit om door een ringetje te halen. Prinses Victoria en prinses Sofia gaan beiden voor héél andere jurkjes, de een een vrolijke bloemetjesweide, de ander smetteloos wit. Prinsen Daniel en prins Carl-Philip zijn daarentegen twinning.

Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Zit je een hapje te eten, staat er opeens een fotograaf voor je neus. We snappen de verbaasde blikken van Vic en Sofia, maar dankzij deze kiekjes kunnen we wel hun juwelen beter bewonderen. Net als de mysterieuze schouderflap op Sofia's jurk.

Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Vooral prins Carl-Philip en prinses Sofia hadden een opperbeste avond…

Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Maar ook koningin Silvia stal de show met haar shiny avondjapon. Zoveel royal pracht op één avond, happy us!

Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Bonte bedoeling

Liefhebbers van royal fashion reageren op het internet enthousiast op deze glamoureuze gelegenheid, maar er is niet een en al lof voor de kledingkeuzes van de koningin deze week. Kort voor het chique gala werd koningin Letizia gezien in een cape met een kraag van echt bont. Geen faux fur dus, tot grote teleurstelling van veel modeliefhebbers. Ook in koninklijke kringen is het steeds minder gebruikelijk om voor echt bont te kiezen. Zo beloofde Queen Elizabeth in 2019 dat ze geen echt bont meer zou dragen, waarna andere royals rap volgden. Op modegebied trekt Letizia vaak haar eigen plan, ook als het not done is.

Bron: Hello! Magazine, Nine Honey | Beeld: ProShots

Laatste nieuws