Hertogin Kate voor de klas: ‘Ze is een natuurtalent’

Tussen de kinderen is royal mom Kate helemaal in haar element.

Scheikundeles wordt een stuk leuker als er plotseling een hertogin voor de klas staat.

Schooljuf Kate

Volgens royal insiders mogen prins George, prinses Charlotte en prins Louis zich gelukkig prijzen met een moeder zoals Kate. De hertogin van Cambridge werkt het liefst met kinderen, en schijnt er ook nog eens heel goed in te zijn. Deze week dook de Duchess op in een middelbare school in Londen en ze verbaasde de docenten door óók een handje mee te helpen met lesgeven.

“Ik had nooit verwacht dat ze dat zou doen!”, vertelt schoolhoofd Louise Voden aan PEOPLE. “Ze was een absoluut natuurtalent. Ze was erg geïnteresseerd in wat de leerlingen te zeggen hadden en wat ze dachten over de methoden waarmee ze geleerd hadden. Het is duidelijk dat dit een grote passie van haar is.”

Down to earth

Dat de scholieren met hun 12 en 13 jaar iets ouder waren dan Kate's eigen kroost, maakte niet veel uit. “Kate kon alle scholieren op hun gemak stellen door hun lichaamstaal te lezen en door te hebben wie misschien een beetje terughoudend en nerveus was”, vertelt Voden. “Ze pikte de signalen op, paste zich aan naar hun niveau en vroeg vragen in een taal die zij kunnen begrijpen. Ze was erg betrokken en stelde steengoede vragen.” En of het niet intimiderend is, ineens een royal in de klas? Voden geeft toe dat de hele school wel even in rep en roer was, maar dat de hertogin “enorm down to earth was. Ze was niet informeel, maar zeker niet té formeel.”

Onder de indruk

De hertogin zelf was ook in haar nopjes. “Ik vond het heel interessant. Dit is een grote passie van me. Leren over hoe het brein van een baby werkt, hoe onze volwassen hersenen zich ontwikkelen en hoe onze vroege jeugd beïnvloedt wat voor volwassenen we worden. Goed gedaan, ik ben enorm onder de indruk”, aldus Kate aan het einde van de les. Insgelijks, Your Royal Highness!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws