Prinses Charlene’s teken van steun voor Harry & Meghan

Beide royals kennen het klappen van de zweep.

Lees ook

Prinses Charlene zegt veel steun te hebben gehad aan koningin Máxima toen ze haar entree maakte in de wereld van de royals, maar ook zijzelf is weleens de rots in de branding voor prinsen in nood.

De dag nadat…

Deze week kwam bijvoorbeeld het nieuws boven water dat prinses Charlene klaarstond voor prins Harry, net nadat zijn relatie met actrice Meghan Markle was uitgelekt. We hebben 't dan over het jaar 2016. Na een paar maanden van rustig & anoniem daten, kwam er een einde aan het geheim van Harry en Meghan. Voortaan zou de paparazzi niet meer van hun zijde wijken. Veel liever hadden de toekomstige hertog en hertogin van Sussex elkaar nog even in alle rust leren kennen, en de onthulling van hun relatie kwam als een flinke klap voor het kersverse stel.

Harry & Charlene

Al snel maakte prins Harry zich grote zorgen om de veiligheid van Meghan – iets wat hem jaren later tot een royal exit zou drijven – en hij liet het paleis zelfs een statement afgeven: “Prins Harry maakt zich zorgen over de veiligheid van Ms. Markle en is zeer teleurgesteld dat hij haar niet in bescherming kan nemen. Het is niet juist dat Ms. Markle na een relatie van een paar maanden met hem al blootgesteld moet worden aan zo'n storm.”

Bij wie prins Harry zijn hart kon luchten? Bij niemand minder dan prinses Charlene van Monaco, zo schijnt het. Een paar dagen na de verklaring maakte Harry zijn opwachting bij een wedstrijd van de Rugby Football Union. Pers verwachtte van tevoren dat hij zijn kersverse vriendinnetje mee zou nemen voor hun eerste openbare verschijning samen. Nu het toch bekend was dat ze een stelletje waren… Maar in plaats van Miss Markle verscheen prinses Charlene van Monaco aan zijn zijde. De wedstrijd werd gespeeld tussen Engeland en Zuid-Afrika, het thuisland van Charlene, maar tijdens de game zou ze vooral aan Harry's kant hebben gestaan. Als iemand die zelf weet hoe het is om plotseling in de schijnwerpers te staan als het liefje van een prins, kon Charlene prins Harry en Meghan tips geven over hoe ze het beste om konden gaan met de enorme aandacht van de pers. Lief, royals onder elkaar!

De verloving van prins Harry en Meghan Markle. Beeld: BrunoPress

Charlene, your royal support

De prinses van Monaco, die nu zelf door een moeilijke tijd gaat, staat sowieso bekend als een goede vriendin van een handjevol Koninklijke Hoogheden. “Máxima is ongelooflijk supportive als ik hulp met iets nodig heb”, zei Charlene bijvoorbeeld over onze koningin in The Times. “Omdat zij vanuit Argentinië kwam en naar Nederland verhuisde, hebben we soortgelijke levenskeuzes gemaakt. Ze heeft me advies gegeven waar ik echt wat mee kan.”

Ook met Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, kan prinses Charlene het goed vinden. “Ze is erg aardig en lief. Ik begrijp heel goed dat het moeilijk is voor iedereen om in zo'n situatie terecht te komen wanneer je er niet in geboren wordt.” Iets wat Máxima, Charlene, Kate én Meghan allemaal ondervonden hebben.

Bron: Nine Honey, Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook