Prinses Beatrix over de toekomst van prinses Amalia

De voormalige koningin heeft alle vertrouwen in de toekomstige koningin.

Lees ook

Pensioen, welk pensioen? Prinses Beatrix is nog altijd aan het werk, maar deze week wel onder de Caribische zon. Tijdens haar tripje naar Curaçao blikt ze vooruit op de achttiende verjaardag van kleindochter Amalia.

Achttiende verjaardag

Volgende week is het zover, dan viert prinses Amalia haar achttiende verjaardag. Hoewel de prinses zelf tijdens Koningsdag zei dat ze 'zeventien worden ook niet heel spannend vond' en 'achttien dus ook niet heel anders zou zijn', blijft het natuurlijk een grote mijlpaal. Al doet prinses Amalia haar best om dat er juist niét van te maken. De toelage waar ze vanaf haar achttiende recht op heeft? Die stort ze terug. En mocht er onverhoopt iets met de koning gebeuren? Als volwassene mag ze dan zelf de troon bestijgen, maar aan Claudia de Breij vertelde de prinses dat ze haar moeder zou vragen om het eerst een paar jaar te doen. Een ding waar prinses Amalia niet onderuit komt, is haar toetreding tot de Raad van State, meteen de dag na haar verjaardag. Die wordt trouwens ook live uitgezonden op televisie, en ze mag daarbij ook meteen een toespraak houden. Wat een vuurdoop!

Gezond & verstandig

Gelukkig lijkt het erop dat de Koninklijke Familie het volste vertrouwen in prinses Amalia heeft. In het grote interview dat koningin Máxima eerder dit jaar gaf, vertelde ze dat ze denkt dat haar oudste dochter het koningschap heel goed aankan. En ook prinses Beatrix ziet een rooskleurige toekomst voor haar kleindochter.

Aan Blauw Bloed vertelt de vroegere koningin wat ze van Amalia's achttiende verjaardag vindt als grootmoeder. “Natuurlijk ontzettend leuk, zo lang als ze gezond en verstandig blijft. Ze is goed begonnen en ik weet zeker dat ze heel goed doorgaat en opgroeit tot een verstandig mens. Dat wens ik haar in ieder geval toe.”

Beeld: BrunoPress

Werkbezoek

En 'goed doorgaan' kan nog even duren, laat prinses Beatrix zelf zien. Want hoewel de 83-jarige prinses inmiddels al meer dan acht jaar koningin-af is, is ze nog altijd aan het werk. Weet wat je te wachten staat, Amalia! Afgelopen week was prinses Beatrix op werkbezoek in Curaçao (jaloersmakend, al die zonnige kiekjes terwijl wij het eerste ijs van de autoruiten krabben), waarbij kunst en mentale gezondheid centraal stonden. Naast werken was het ook genieten voor Beatrix. “Ik ben ontzettend blij en ik hou erg veel van dit eiland”, vertelt ze aan de verslaggevers. “Ik geniet hier enorm en ik geniet vooral van wat je allemaal meemaakt hier. De toewijding, de zorg voor mensen, de zorg voor dieren en voor de natuur als geheel.” Inmiddels is de prinses weer terug op Hollandse bodem, ruim op tijd voor het grote verjaardagsfeest van haar kleindochter volgende week!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook