De enige twee mensen die het nummer van de Queen hebben 

Je kunt de Queen niet zomaar rechtstreeks bellen.

Lees ook

Binnen de koninklijke familie worden een heleboel dingen besproken die privé moeten blijven. Dit is dan ook de reden dat belangrijke zaken vaak face to face besproken worden. Telefoongesprekken zijn lang niet altijd veilig, want de royal phones zijn al meermaals gehackt door roddeljournalisten. De Queen wil dit voorkomen en daarom heeft ze natuurlijk niet alleen een geheim nummer, maar ook een unieke telefoon.

Speciale telefoon

Leden van de koninklijke familie (en mensen die daar dichtbij staan) moeten kunnen omgaan met gevoelige informatie die privé moet blijven. Dat blijkt echter niet altijd makkelijk te zijn. Er liggen altijd hackers op de loer, die proberen om telefoongesprekken af te luisteren. De telefoon van Kate Middelton werd in een paar maanden tijd bijvoorbeeld al zo'n 155 keer gehackt. Om dat te voorkomen heeft Queen Elizabeth een aantal speciale maatregelen genomen. Zij probeert koste wat kost om gesprekken, vooral met haar familie, privé te houden.

De telefoon van de Queen is speciaal gemaakt door MI6, de Britse inlichtingendienst, en zit vol met 'anti-hacker-encryptie', weet koninklijk expert Jonathan Sacerdoti te vertellen aan Express UK. Het nummer van hare majesteit slingert absoluut niet door de paleizen. Sterker nog, er zijn slechts twee mensen die 'directe toegang' hebben tot de Queen via deze telefoon. Volgens Sacerdoti zijn dit de twee mensen met wie ze het meeste belt, haar dochter prinses Anne en haar racing manager John Warren.

Paardenliefde

Dat prinses Anne haar moeder op elk gewenst moment kan bellen, kunnen we heel goed begrijpen. Moeder en dochter willen contact houden. Maar dat haar racing manager als enige ander ook directe toegang heeft, hadden we niet meteen verwacht. Maar wie is John Warren eigenlijk?

Queen Elizabeth heeft een grote liefde voor paarden en paardenraces. Warren is haar racing manager, wat betekent dat hij de leiding heeft over de paarden van de koningin en deze ook traint. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het fokken en voor de stambomen van de racepaarden. Voor de Queen zijn de paarden inmiddels veel meer dan een hobby, en dankzij die toewijding is het niet zo gek dat Warren een direct lijntje naar Hare Majesteit heeft.

Queen Elizabeth en racing manager John Warren bij een paardenbijeenkomst. (Beeld: Brunopress)

Het lijkt er dus op dat de Queen vaker naar het welzijn van haar paarden informeert dan naar die van haar familie, al zeggen andere bronnen dat ook Kate Middleton een van de weinigen is die een directe verbinding met Queen Elizabeth heeft. “Kate heeft haar eigen directe verbinding met de Queen en ze belt haar regelmatig om te vragen hoe het gaat en om updates over de kinderen te geven,” weet royaltydeskundige Duncan Larcombe. “Kate rekent op haar voor advies. Ook zou Kate degene zijn geweest die de koningin heeft geleerd hoe ze Zoom moet gebruiken, zodat ze haar achterkleinkinderen kan blijven zien en in contact kan blijven.” Een anti-hacker-uiterst-beveiligde versie van Zoom, welteverstaan.

Bron: Marie Claire | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook