Waarom de Cambridge-kids drie keer kerst vieren

Drie keer cadeaus en kerstdiners? Lucky George, Charlotte en Louis!

Lees ook

Drie dagen lang kerstmuziek, kerstdiners, kerstcadeaus en gezelligheid? Prins George, prinses Charlotte en prins Louis schijnen niets te klagen te hebben met betrekking tot the holiday season.

Derde Kerstdag

We grappen vaak genoeg over Derde Kerstdag, maar voor prins William, hertogin Kate en hun drie kinderen zou die feestdag weleens heel normaal kunnen zijn, aldus royaltykenner Duncan Larcombe. “Eigenlijk zien we drie Kerstmissen in één bij William en Kate en hun kinderen”, vertelt hij aan OK!. “Ze vieren eerst Kerstmis met alleen de kinderen, dan tijdens de formelere viering op Sandringham met de familie van William, en dan nog een viering met de Middletons, de familie van Kate.” Drie keer Kerst? Mogen wij alsjeblieft ook aanschuiven bij de Cambridge'jes?

Niet verwend

Al weet Larcombe zeker dat drie Kerstdagen niet betekent dat George, Charlotte en Louis ook overspoeld worden met cadeautjes. “Wat we zeker weten van William en Kate is dat ze willen dat hun kinderen zich normaal voelen, dus ze zullen hen heus geen overdadige, dure cadeaus geven. Ze willen geen verwende kinderen.” Bij de royal family hoeven de drie dus ook niet op veel kerstpakjes te rekenen. “Kerstmis op Sandringham is heel formeel en heel traditioneel, en de royals kiezen meestal niet voor grote cadeaus. Het zijn meer symbolische gebaren of grappige cadeaus, nooit iets van echte waarde. Ze geven elkaar meestal één cadeautje.” Om de – voor kinderen – saaie bedoening op Sandringham, het landgoed van de Queen, leuk te houden, zouden Kate en William van tevoren alvast een klein kerstfeestje thuis vieren. En ook de hechte Middleton-familie laat de feestdagen niet zomaar voorbijgaan.

Kerst bij de Middletons

De ouders van hertogin Kate hebben niet voor niets een fortuin verdiend aan hun feestartikelenbedrijf. Kerst is voor hen dé tijd van het jaar om de bloemetjes buiten te zetten. Op de Instagrampagina van Party Pieces verklapt Carole Middleton, de moeder van Kate en de oma van George, Charlotte en Louis, welke decoratie favoriet is bij haar kleinkinderen. “Deze december verstop ik een paar van zulke bengels door het huis om mijn kleinkinderen te laten lachen”, schrijft Carole bij een plaatje van twee Scandinavische kabouters.

Eerder onthulde Carole ook al dat ze zo veel mogelijk kerstbomen in huis haalt, ook voor elke (logeer)kamer van de kleinkinderen. “Dan kunnen ze die zelf versieren”, aldus oma Middleton. Jong geleerd is oud gedaan! Naast George, Charlotte en Louis heeft Carole nog twee kleinkinderen, Arthur en Grace, de zoon en dochter van Kate's zusje Pippa. Dat zijn dus al minstens vijf kerstboompjes.

Drie kerstdagen, véél bomen en weinig cadeaus, zo kunnen we de kerst voor de Cambridge-kinderen dus samenvatten. Not bad, not bad. Het is dus aftellen geblazen voor Prins George, prinses Charlotte en prins Louis, want over zo'n twintig dagen begint het holiday season voor de Camebridge-kids.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook