Hoe prinses Charlene de stijl van Grace Kelly navolgt

Maar dan met een moderne twist.

Lees ook

Dat we prinses Charlene al een tijd lang moeten missen in het openbaar, betekent ook dat we al even niet meer van haar fantastische kledingstijl hebben kunnen genieten. Wat maakt dat de prinses van Monaco toch zo glamourous gekleed gaat?

Grace & Charlene

Actrice Grace Kelly werd na haar huwelijk met prins Rainier van Monaco 'de meest glamourous prinses' genoemd – en ook bijna veertig jaar na haar voortijdige overlijden kijken we nog graag naar de outfits van het stijlicoon. Hoe is het voor prinses Charlene om in de voetsporen van zo'n iconische voorganger te treden? Volgens Chandler Tregaskes, style editor van het Britse magazine Tatler, brengt ze het er in ieder geval fantastisch vanaf. “Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee Monégasques à la mode. Net als Grace is Charlene is staat tot golden-age glamour, maar ze kan ook een metamorfose ondergaan van glitz naar grunge.”

Tijdens de jaarlijkse Nationale Feestdag (dit jaar moest Charlene hem missen) knipoogt de prinses met klassieke looks, parels, voile, jaren 50 hoedjes en rode lippen vaak naar het gouden tijdperk van haar wijlen schoonmoeder.

Al verraste Charlene vorig jaar door nog meer de grunge-kant op te zoeken tijdens haar laatste verschijningen in het openbaar. Tregaskes: “In de loop der jaren is Charlene een meesterlijke kameleon geworden, met meer nieuwe stijluitvindingen dan Madonna.”

Nooit een slechte outfit

Wat prinses Charlene ook gemeen heeft met haar wereldberoemde schoonmoeder Grace, is dat ze er zo effortlessly elegant uitziet. Ze straalt iets glamourous uit en lijkt daar nauwelijks moeite voor te doen. De voormalige Olympisch zwemster durft te kiezen voor outfits waar ze zich goed bij voelt, of waarbij ze een statement kan maken, zonder zich te laten dwingen door het koninklijke kledingprotocol. “Hoewel het leven van Charlene veranderd is de afgelopen jaren, is haar stijl altijd elegant en sexy gebleven”, vindt ook fashion editor Marina Liao van Marie Claire. “In alle jaren dat ze prinses is, heeft ze nog nooit een slechte outfit gedragen.” Die kun je in je zak steken, Charlene! Is er in Monaco een volgend groot stijlicoon in de maak?

Bron: Tatler, Marie Claire US, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook