De echte namen van Kate, Meghan en Harry

De drie royals zijn niet onder hun echte voornamen bekend.

Lees ook

We kennen ze natuurlijk als hertoginnen Kate en Meghan en prins Harry, maar hoe komt het dat we deze royals nooit bij hun echte voornamen noemen?

Kate Middleton

Beeld: BrunoPress

Waarschijnlijk kennen veel mensen de knappe brunette aan de zijde van prins William beter als Kate Middleton dan als Her Royal Highness Catherine Elizabeth, Duchess of Cambridge. Toch probeerde de hertogin al vóór haar koninklijke bruiloft, meer dan tien jaar geleden, om het gebruik van haar koosnaampje uit te roeien. Vriendinnen van Kate Catherine vertelden dat ze kort na haar verloving met William aan bekenden vroeg of ze haar nickname voortaan niet meer wilde gebruiken. “Ik begreep dat ze haar vrienden voorzichtig had geïnformeerd dat ze voortaan het informele 'Kate' wilde laten vallen en bekend wilde komen te staan onder haar volledige naam, Catherine”, vertelde royaltykenner Adam Helliker destijds aan Sunday Express. Dat zou namelijk een wat koninklijker en volwassener tintje hebben. “Haar vrienden snappen wat Kate en William te wachten staat, maar vertelden me ook dat ze toch best verbaasd waren over het verzoek om haar Catherine te noemen.”

Hoewel Kate haar best blijft doen – al haar berichten worden ondertekend met een 'C.', William noemt zijn vrouw steevast Catherine in het openbaar – is de naam nooit echt helemaal ingeburgerd bij het grote publiek.

Meghan Markle

Beeld: BrunoPress

Voor velen was het een grote verrassing toen Meghan Markle tijdens haar royal wedding met prins Harry plotseling 'Rachel' werd genoemd. Maar het was nu eenmaal een officiële aangelegenheid, en Rachel is de échte eerste voornaam van de voormalige actrice. Voluit heet de hertogin van Sussex namelijk Rachel Meghan Markle. Het is nooit helemaal duidelijk geworden waarom Meghan haar tweede voornaam is gaan gebruiken. Bekenden van de hertogin kunnen vertellen dat dit al van jongs af aan gebeurt, en dat ze ook als kind 'Meg' werd genoemd thuis. Bovendien klinkt 'Meghan Markle' net een tikkeltje vlotter en opvallender dan 'Rachel Markle', en een catchy naam was precies wat Meghan goed kon gebruiken toen ze naam wilde maken in de acteerwereld.

Prins Harry

Beeld: BrunoPress

We hebben het dus altijd over Harry & Meghan, terwijl we het net zo goed over Henry & Rachel zouden kunnen hebben. Quoi? Ja, ook de roepnaam van prins Harry is anders dan wat zijn geboortecertificaat aangeeft als voornaam. De jongste zoon van Charles en Diana werd geboren als prins Henry Charles Albert David. Op covers uit de jaren 80 staat-ie inderdaad nog vermeld als 'little prince Henry'. Het paleis liet toen wel weten dat hij van zijn familie de roepnaam 'Harry' zou krijgen. De pers nam dit snel over and the rest is history. Daarmee is de prins bovendien niet de eerste royal die Henry heet maar Harry wordt genoemd. Ook de beruchte Engelse koning Henry VIII (Hendrik de achtste) werd door bekenden 'Harry' genoemd.

Bron: Marie Claire UK, Cosmopolitan UK, Metro | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook