Prins William en prins Harry werken weer samen

En dat heeft alles te maken met hun moeder, prinses Diana.

Lees ook

De band tussen prins William en prins Harry is nog altijd niet goed te noemen. De broers kunnen niet met elkaar door een deur, maar hebben desondanks sinds lange tijd toch weer samengewerkt.

Samenwerking

William en Harry hebben hun persoonlijke problemen even naast zich neergelegd voor de uitreiking van de Princess Diana Award, een prijs ter nagedachtenis aan hun moeder. De hertog van Cambridge en de hertog van Sussex hadden vorige week een ontmoeting met de winnaars van The Legacy Award van The Diana Award, voorafgaand aan een ceremonie in het voorouderlijk huis van de overleden prinses, Althorp. William ontmoette tien jonge prijswinnaars in Kensington Palace en Harry sprak met negen van de andere tien winnaars via een videogesprek vanuit Californië.

De royal broers wilden allebei graag hun bijdrage leveren aan deze speciale prijs en hebben daarom voor het eerst sinds lange tijd weer samengewerkt. De twee werden voor het laatst samen gezien toen ze een standbeeld van prinses Diana onthulden, in juli dit jaar. “Beide broers wilden heel graag meedoen en beiden wilden graag dat het op dezelfde dag gebeurde”, weet een bron te vertellen aan Hello!. “Het is een speciale onderscheiding ter nagedachtenis aan hun moeder en dat verenigt hen nog steeds, ondanks alles wat er is gebeurd.” Op 9 december zal Diana's broer, Earl Spencer, de twintig winnaars ontvangen tijdens een speciale ceremonie in Althorp House.

Prins William en prins Harry bij de onthulling van het standbeeld van prinses Diana, juli 2021. (Beeld: Brunopress)

De Legacy Award wordt om de twee jaar uitgereikt en is de meest prestigieuze onderscheiding die een jongere kan ontvangen voor zijn sociale of humanitaire werk. De winnaars van dit jaar komen uit het Verenigd Koninkrijk, China, Colombia, Duitsland, India, Indonesië, Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten. Zij werden gekozen uit een pool van Diana Award-winnaars van 2020 en 2021.

Positieve impact op samenleving

De jury wordt voorgezeten door Earl Spencer en bestaat verder onder meer uit Rosie Nixon, de hoofdredacteur van Hello!. Zij kozen de winnaars om hun positieve impact op de samenleving te eren. De winnaars krijgen toegang tot een uniek tweejarig ontwikkelingsprogramma, om hun vaardigheden op het gebied van leiderschap, gemeenschapsontwikkeling, sociaal ondernemerschap en technologie te ontwikkelen.

“De pandemie blijft levens ontwrichten en sociale ongelijkheden verergeren. Maar vanuit de duisternis van Covid staan ​​jonge mensen op om verandering in hun gemeenschappen over de hele wereld vorm te geven”, zegt Tessy Ojo, CEO van de Diana Award. “Hun medeleven, vastberadenheid en daadkracht om vandaag en in de komende jaren positieve veranderingen aan te brengen, is immens. Ze zouden geen passender eerbetoon en blijvende erfenis kunnen zijn aan prinses Diana en haar overtuiging dat jonge mensen de kracht hebben om de wereld te verbeteren.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook