De schaamte voorbij: praten over vervelende kwaaltjes

Hoe close je ook bent met je vrienden of familie, sommige dingen hou je liever voor jezelf.

Hoe close je ook bent met je vrienden of familie, sommige dingen hou je liever voor jezelf. Je hebt last van onzekerheden of nare lichamelijke kwaaltjes waar je niet vaak iemand over hoort en dus heb je het idee dat je de enige bent. Dat draagt alleen maar meer bij aan je idee dat je het beter met niemand kan delen. Ze verklaren je vast voor gek, of lachen je uit.

Diep van binnen weet je wel dat dit natuurlijk onzin in. Wanneer jij je onzekerheden deelt met je beste vriendin of je lieve familie dan lachen ze je heus niet uit. Als dat wel zo is, moet je misschien eens nadenken over hoe goed je vriendschap eigenlijk is. Het wordt tijd dat je je onzekerheden op tafel gooit. Hoe meer we dit namelijk doen, hoe vaker je merkt dat je dus absoluut niet de enige bent! En dat werkt als een enorme opluchting. Gedeelde smart is namelijk echt halve smart. Dus heb je last van één de onderstaande kwaaltjes, gooi het eens in de groep. Vaak genoeg heeft iemand er wel ervaring mee of kennen ze iemand die er last van heeft en kunnen ze je alleen maar helpen met tips.

Stinkende zweetvoeten

We hebben er heus allemaal wel eens last van. Maar de één natuurlijk meer dan de ander. Sommige mensen hebben echt last van overmatig zweten en behoorlijk stinkende voeten. Zodra je je schoen uitdoet, is de lucht niet te harden. Dat is natuurlijk heel erg vervelend en dat kan een behoorlijke onzekerheid met zich meebrengen. Kom je net bij je nieuwe schoonouders voor het eerst op bezoek, willen ze graag dat je je schoenen uitdoet. Daar gaat je goede eerste indruk, denk je meteen. Gelukkig ben je niet de enige en zijn er ook oplossingen voor te bedenken. Dus wat te doen tegen zweetvoeten? Allereerst is het belangrijk dat je je voeten goed verzorgd en schoonhoudt. Zweetvoeten ontstaan namelijk doordat bacteriën zich nestelen in de vochtige plekjes van je voeten, zeker wanneer ze de hele dag in een schoen zitten. Wanneer je voeten niet goed schoon en vooral droog zijn, krijgen de bacteriën beter de kans zich te ontwikkelen. Goede, ademende schoenen zijn ook van groot belang. Daarnaast bestaan er gelukkig middeltjes die dit soort kwaaltjes tegengaan of kunnen verminderen, zoals PediSpray voetspray tegen zweetvoeten.

Je schamen voor aambeien

Aambeien zijn meestal niet iedereen z’n favoriete gespreksonderwerp. Het bevindt zich namelijk op een nogal vervelende en intieme plek. Toch hebben heel veel mensen last van deze kwaal, je hoort ze er alleen niet vaak over. Terwijl je er toch niet bewust voor kiest om ze te krijgen, dus waarom zou je je er eigenlijk voor schamen? Het ontstaan van aambeien kan verschillende oorzaken hebben. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat je te veel druk zet tijdens het poepen. Daardoor komt er druk op de aders te staan. Het is dan ook van belang dat je stoelgang goed verloopt en dat je ontlasting niet te hard is. Eet dus vezelrijk en zorg voor voldoende beweging. Daarnaast kunnen aambeien ontstaan tijdens de zwangerschap of bijvoorbeeld doordat je te lang staat.

Zo, nu het toch hier zwart op wit staat, is het aan jou de taak om jouw vervelende kwaaltjes te gaan bespreken met je vrienden. Zet hem op.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws