Waar blijft de podcast van Harry en Meghan eigenlijk?

Na een jaar staat er slechts één aflevering online.

Lees ook

Prins Harry en Meghan Markle hebben een miljoenendeal met Spotify, maar tot nu toe is er slechts één aflevering van hun podcast verschenen. Waar blijft de rest?

1 miljoen per minuut

Ruim een jaar geleden tekenden prins Harry en hertogin Meghan een deal van ruim 38 miljoen euro (!) bij Spotify. Een succesvolle royal podcast bleef tot nu toe echter uit. De Sussex'jes hebben slechts één podcast afgeleverd, sindsdien blijft het (inmiddels al een jaar) angstvallig stil. De streamingsdienst kondigde eerder al aan dat we in 2021 een volledige lancering van Harry en Meghans podcast konden verwachten, maar niks bleek minder waar.

De enige aflevering van Harry en Meghan so far is uitgebracht als kerstspecial en duurde slechts 35 minuten. Dat betekent dat Spotify ruim 1 miljoen euro per minuut heeft betaald aan de ex-royals. De aflevering verscheen vorig jaar december. Hierin was onder meer zoontje Archie te horen, met zijn schattige Amerikaanse accent. Naar verluidt heeft Spotify het stel nu een 'klein duwtje gegeven' om nieuwe afleveringen te produceren.

Verbaasd

Volgens The Sun heeft Spotify het merk Archewell Audio van de Sussex'jes aangemoedigd om aan de slag te gaan met hun podcast om de miljoenendeal te beschermen. “Spotify was erg verheugd dat het koninklijke paar een deal ondertekende, maar het gebrek aan inhoud heeft hen behoorlijk verbaasd”, vertelt een bron aan The Sun. “Vooral omdat ze er geen moeite mee lijken te hebben om voor andere platformen content te produceren.” Zo gaven de prins en de hertogin dit jaar onder meer interviews aan Oprah en Ellen DeGeneres. Ook waren ze te gast in andere podcasts, waaronder Dax Shephard's Armchair Expert in mei.

Nieuwe afleveringen

In een reactie op de vraag waar de podcast van Harry en Meghan blijft, zegt Spotify: “Big things are coming. Stay tuned.” Het stel heeft in augustus Rebacca Sananes aangenomen, die nu het hoofd is van Archewell Audio. Naar verwachting kunnen we ons de komende tijd dus opmaken voor nieuwe afleveringen van de royal podcast. Wij wachten rustig af!

Bron: Honey | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook