De meisjes van Monaco: dit zijn alle kleindochters van Grace Kelly

Wie zijn ze, waar zijn ze en wat doen ze zo in het dagelijks leven?

Grace Kelly ging de geschiedenisboeken in als een van de beroemdste en meest glamourous prinsessen aller tijden. Haar bijzondere levensverhaal met een tragisch einde fascineert zelfs haar kleindochters mateloos. Maar wie zijn ze eigenlijk, de vrouwen die prinses Gracia hun oma kunnen noemen?

Wat begon als een sprookje – beeldschone filmster wordt 'n echte prinses – kreeg helaas geen happy end. Grace Kelly, prinses van Monaco, overleed in 1982 bij een auto-ongeluk en heeft geen van haar kleinkinderen ooit gekend. Toch worden die kleinkinderen voortdurend vergeleken met hun wereldberoemde oma, met name haar zes kleindochters. Wie zijn deze Grimaldi-dames ook alweer?

Charlotte Casiraghi

Beeld: BrunoPress

De oudste kleindochter van prinses Grace werd geboren in 1986. Charlotte Marie Pomeline Casiraghi is de oudste dochter van prinses Caroline en haar tweede echtgenoot, Stefano Casiraghi. Als elfde in lijn voor de troonopvolging weet ze dat ze het niet alleen van koninklijke taken kan hebben, dus ze werkt, redelijk buiten de schijnwerpers, als journalist en filmproducent. Dat linkje met de filmwereld heeft ze dus toch met haar famous grootmoeder gemeen. Ook is ze als een echte Grimaldi-kleindochter geen vreemde in de modewereld (ze stond onder andere model voor Gucci en Yves Saint Laurent). Charlotte trouwde in 2019 met Dimitri Rassam, met wie ze zoontje Balthazar (2018) heeft. Ook uit een eerdere relatie heeft ze een zoon, Raphaël (2013). Op de schaarse momenten dat ze in het openbaar verschijnt, is dat meestal een waar fashionfeestje, zoals we ook bij oma Grace gewend waren.

Jazmin Grace Grimaldi

Beeld: BrunoPress

Alles duidt erop dat ze zó graag actrice en prinses had willen zijn, net als de grootmoeder naar wie ze is vernoemd. Maar helaas voor Jazmin Grace Grimaldi heeft ze als buitenechtelijke dochter van prins Albert geen prominent plekje in het prinsdom gekregen. Jazmin (1992) moet het daarom maar op eigen kracht doen. Ze groeide op in Amerika, waar ze ook haar acteercarrière van de grond wil laten komen, al komt ze af en toe even buurten bij haar vader in het paleis van Monaco. Als royal-wannabe heeft ze ook haar eigen stichting, The Jazmin Fund, waarmee ze kinderen in Fiji helpt op het gebied van educatie, gezondheid en ontwikkeling. Nu alleen nog een prins aan de haak slaan, en dan is de cirkel rond!

Pauline Ducruet

Beeld: BrunoPress

Een typisch koninklijke opvoeding had Pauline Grace Maguy Ducruet zeker niet, als kind dat met haar moeder meereisde met een circus, maar inmiddels heeft ze haar plekje in Monaco helemaal gevonden. Hoewel de oudste dochter van prinses Stéphanie en haar bodyguard Daniel Ducruet nu in New York woont, waar ze werkt als modeontwerpster en influencer, heeft ze in Monaco haar eigen prijs opgezet (waarvoor ze ook meteen de ambassadeur is). Pauline hopt graag van fashion week naar fashion week terwijl ze ondertussen aan haar eigen label werkt en vloggers en bloggers in het zonnetje zet.

Camille Gottlieb

Beeld: BrunoPress

De tweede dochter van prinses Stéphanie (en haar andere bodyguard, Jean Gottlieb), is ook bekend als influencer: met leuke kiekjes op Instagram sleept Camille Marie Kelly Gottlieb veel likes en vergelijkingen met oma Grace Kelly in de wacht. Net als haar nichtje Jazmin maakt ze geen aanspraak op de troon, omdat haar ouders nooit getrouwd zijn geweest. Wel is ze gewoon van de partij bij koninklijke gelegenheden, vergezelt ze soms de Grimaldi-twins en heeft ook zij haar eigen liefdadigheidsorganisatie. Verder blijft 't altijd een beetje onduidelijk wat Camille doet voor de kost. All-round royal en influencer, we denken dat haar CV ongeveer zo klinkt.

Prinses Alexandra van Hannover

Beeld: BrunoPress

Hare Koninklijke Hoogheid Alexandra Charlotte Ulrike Maryam Virginia, prinses van Hannover, prinses van Braunschweig (1999), heeft als een van de weinige kleindochters van Grace Kelly een koninklijke titel, al heeft ze die zoals je ziet niet aan haar Monegaskische moeder te danken. Prinses Alexandra is de dochter van prinses Caroline van Monaco en prins Ernst August van Hannover, en heeft dus van beide kanten blauw bloed. Ze is dertiende in de lijn van de troonopvolging en had via haar vader ook een plekje in de Britse troonopvolging, totdat ze zich besloot te bekeren tot het katholicisme (nog altijd een no go onder de Britse royals). We weten van haar dat ze fantastisch kan kunstschaatsen, helemaal weg is van Chanel, hoteldebotel is op haar vriendje en later 'iets met kunst of mode' wil gaan doen. Zoals een kleindochter van Grace betaamt.

Prinses Gabriella van Monaco

Beeld: BrunoPress

De jongste kleindochter van prinses Grace is de bijna zeven jaar oude Gabriella Thérèse Marie Grimaldi, prinses van Monaco, gravin van Carladès (2014). Hoewel ze de oudste wettelijke dochter is van prins Albert en prinses Charlene (ze kwam twee minuten voor haar tweelingbroertje Jacques ter wereld), is ze niet de eerstvolgende in de lijn van de troonopvolging. Monaco houdt er nog altijd de ouderwetse regel op na dat jongens voor gaan in de rij, dus het is prins Jacques die het prinsdom in de toekomst mag bestieren. Al wordt ook prinses Gabriella al opgeleid tot een hardwerkende royal. Werkbezoeken bijwonen? Bomen planten voor het goede doel? Een diplomatieke reis naar het buitenland? Op 6-jarige leeftijd heeft prinses Gabriella het allemaal al gedaan. En dan is ze óók nu al een echte modeprinses, zoals alle andere kleindochters van Grace. One to watch!

Bron: Vogue UK, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws