Royally grey: de liefde voor grijze lokken dringt door tot koninklijke kringen

Grey hair, don't care!

Lees ook

Anno 2021 is grijs haar niet meer iets om zo snel mogelijk onder een haarverfje te verstoppen, maar iets om trots op te zijn. De grey hair movement dringt zelfs door tot koninklijke kringen.

Grijzen haren, geen probleem

Een onverwachte uitkomst van al die gesloten kapperszaken vorig jaar! Over heel de wereld kregen mensen te maken met grijze uitgroei, maar in plaats van zelf aan de slag te gaan met plastic handschoentjes en tubes haarverf, besloten we steeds vaker om onze zilveren haarwortels te omarmen. Verschillende mainstream rolmodellen laten zien dat natuurlijk grijs inmiddels helemaal geaccepteerd is – en heel erg chic kan zijn! Beroemdheden als actrices Sarah Jessica Parker en Andie MacDowell lieten trots hun grijze uitgroei zien, en ook in koninklijke kringen is het geen faux pas meer om het verven van je lokken een weekje uit te stellen, áls je dat al doet.

Koningin Letizia voegt zich ook bij de club

Ook de Spaanse koningin Letizia heeft zich bij de groep vrouwen gevoegd die juist weten te schitteren met hun zilveren lokken. De afgelopen twee jaar verschijnt ze af en toe met grijze uitgroei, maar minder elegant wordt 't er zeker niet door. Tijdens het staatsbezoek aan Zweden vorige week liet Letizia zich ook niet tegenhouden door een grijze lok hier en daar.

Beeld: BrunoPress

En de grootste transformatie zagen we dit jaar bij prinses Caroline van Monaco en Hannover, die helemaal heeft besloten om heur haar niet meer te kleuren. Waarom ook niet? Grijs combineert prachtig met parels!

Beeld: BrunoPress

Staat haar goed toch, die grijze coupe? Bij elke verschijning is de Franse en Monegaskische pers nog altijd dolenthousiast over de keuze van prinses Caroline. We zijn benieuwd of meer royals het voorbeeld van de dochter van Grace Kelly volgen nu een heel rijtje koninklijke stijliconen ook weer een jaartje ouder wordt, van gravin Sophie van Wessex tot kroonprinses Mary van Denemarken. En zou koningin Máxima het komend jaar ook aandurven om wat grijs door te laten schemeren in haar blonde lokken?

Bron: Vogue.com, Today | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook