‘Een ongemakkelijke hereniging voor Kate, William, Harry en Meghan’

Kate en William hebben laten weten dat ze volgend jaar naar de Verenigde Staten vertrekken. Maar of ze ook even langswippen bij de Sussex'jes?

Lees ook

Een onderwerp dat ook in 2022 de gemoederen bezig zal houden: krijgen we nog een reünie van de voormalige Fab Four?

Koninklijk kerstfeest

Voor iedereen die hoopt op een happy hereniging van prins William en prins Harry, leek Kerstmis lange tijd hét moment te worden. Al sinds de geboorte van Lilibet, het dochtertje van Harry en Meghan, klonken de geruchten dat ze haar rond de feestdagen in real life zouden voorstellen aan de Queen en de rest van de royal family. Inmiddels is het paleispersoneel al druk in de weer met de voorbereidingen voor het koninklijke kerstfeest, en de meer loslippige stafleden hebben aan de pers laten weten dat Harry en Meghan toch niet verwacht worden op het landgoed van de Queen. Dat betekent niet dat een royal reünie helemaal van de baan hoeft te zijn. Want laten prins William en hertogin Kate nou nét een bezoek aan de VS gepland hebben.

Op naar Amerika

Volgend jaar trekken de Cambridge'jes naar de States voor de uitreiking van prins Williams nieuwe stokpaardje, de Earthshot Prize. En als ze toch de oceaan oversteken, dan brengen ze vast ook een bezoekje aan de Sussex'jes in Californië. Of niet? Volgens royaltykenner Jonathan Sacerdoti is de situatie tussen de broers inmiddels zo ongemakkelijk geworden, dat er eigenlijk geen goede uitweg meer is. “Als Kate en William bij Harry en Meghan uitgenodigd worden en ze de uitnodiging afslaan, dan is dat bekrompen en gemeen. En als ze niet uitgenodigd worden, dan is dat van de andere kant bekrompen en gemeen”, vertelt hij aan US Magazine. “En als ze wel op de uitnodiging ingaan maar er toch iets misgaat en het ongemakkelijk wordt, dan lijkt het me ook een slecht idee.” Tja, hier mist Jonathan wel het meest hoopvolle scenario: kan het niet zo zijn dat de Fab Four weer herenigd worden en alles van een leien dakje gaat? Hoe is de band tussen de broers eigenlijk nu?

Beeld: BrunoPress

Grote afstand

Omid Scobie, biograaf van Harry en Meghan, weet dat de broers nog altijd niet met elkaar door een deur kunnen. “De band tussen Harry en William is nog steeds heel afstandelijk. En dan bedoel ik niet alleen dat er een fysieke afstand is, met de Atlantische Oceaan ertussen, maar ook dat ze elkaar bijna niet spreken”, weet Omid te vertellen aan Entertainment Tonight. “Het zijn twee erg verschillende mannen. En ik denk dat William echt iemand is geworden die zijn leven leeft voor de kroon, voor de monarchie. Harry is eigenlijk in volledig de tegenovergestelde richting gegaan.”

Bron: Marie Claire UK, Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook