Prins William onthult welk nummer hem nog altijd aan Diana herinnert

De prins heeft een bijzonder openhartige wandeltour opgenomen.

Iedereen heeft wel een bepaalde herinnering aan specifieke nummers. Misschien zwijmel je nog altijd weg bij de love songs die er tijdens je bruiloft gedraaid werden. Of misschien doen nummers je denken aan familie en vrienden die niet langer in je leven zijn. Prins William onthult nu in een wandeltour die hij heeft opgenomen voor Apple welk nummer hem nog altijd aan zijn moeder doet denken én welk nummer favoriet is bij zijn eigen kinderen.

Wandeltour

In een audiotour, die de prins al wandelend door Sandringham heeft opgenomen, vertelt hij openhartig over zijn leven, zijn carrière, en zijn familie. De tour is opgenomen voor Apples Time To Walk serie, die beschikbaar is voor mensen met een Fitness+-abonnement.

De prins vertelt onder meer over zijn tijd aan Ludgrove, zijn werk als helikopterpiloot bij de traumahelikopter, én de liefde die zijn familie voor muziek heeft.

Zingend in de auto

Zo doet de prins een boekje open over zijn jeugd met prinses Diana als moeder. De Duke haalt onder andere een herinnering naar boven over zijn schooltijd. Zo deelt hij dat hij nog precies weet hoe het was als hij en Harry naar school werden gebracht door hun moeder. Ze zaten dan met z'n allen zingend in de auto, vertelt de prins. En nog altijd heeft hij 'secretly' een zwak voor dit specifieke nummer, legt hij uit.

Zenuwen kalmeren

Het nummer The Best van niemand minder dan Tina Turner werd door de Princess of Wales namelijk ingezet om de zenuwen van haar zonen een beetje te bedaren. “Zingend op de achterbank zitten voelde als een echt familiemoment. Mijn moeder zou al rijdend op vol volume meezingen”, deelt de Duke of Cambridge.

Hij vervolgt: “Je zat mee te zingen en te luisteren naar de muziek tot aan de schoolpoorten waar je dan afgezet werd. En dan besefte je weer – je gaat echt terug naar school”, schrijft hij over (waarschijnlijk) zijn tijd aan Ludgrove.

De prins deelt dat dit nummer daarom veel herinneringen bij hem naar boven haalt. “Omdat je zo verloren bent in die nummers – je wilt maar blijven luisteren, dat familiemoment gaande houden”, vertelt hij terwijl hij over Sandringham wandelt. “En als ik er nu naar luister, brengt het me weer terug naar die autoritjes en haalt het veel herinneringen aan mijn moeder naar boven.”

Familieliefde

Tijdens de wandeltour doet de Duke overigens ook een boekje open over zijn eigen gezinnetje en hun liefde voor muziek. Zo deelt hij dat de kleine Charlotte en George regelmatig kibbelen over wie er 's ochtends de muziek uit mag kiezen. “Eén van de nummers waar de kinderen op dit moment helemaal weg van zijn is Shakira's Waka Waka“, vertelt hij.

En net zoals wij kunnen de kids van William en Kate niet stil blijven zitten bij Shakira's bekende hit. “Er wordt veel met de heupen bewogen en verkleed. Vooral Charlotte rent als een gek door de keuken in haar jurkjes en ballet-outfits. Louis achtervolgt haar dan en probeert haar na te doen.” Cute!

Zelf wakker worden

En mocht je nu benieuwd zijn waar de Duke of Cambridge zélf het liefst mee wakker wordt? Brace yourselves, want het is niet zo'n heerlijke meezinger als die van Lady Di of de favoriet van Charlotte.

Nee, prins William vertelt: “Er is niets beters dan op een maandagochtend, wanneer je nog een beetje moe bent van het weekend, luisteren naar Thunderstruck van AC/DC.” Tja. Je bent in elk geval direct goed wakker, dat kunnen we de prins zeker nageven.

Bron: Independent | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws