Zo gaat het met prinses Beatrix na haar coronabesmetting

De prinses testte afgelopen weekend positief op het virus.

Lees ook

Ook royals ontkomen er niet aan: afgelopen weekend maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat prinses Beatrix is geveld door het coronavirus. Hoe gaat het nu met de voormalig koningin?

Positief getest

De afgelopen jaren heeft prinses Beatrix zich aan alle coronamaatregelen gehouden. Zo feliciteerde ze koning Willem-Alexander op zijn verjaardag via een videoverbinding en zagen we haar amper in het openbaar (en altijd mét QR-code). Vorige week stond er na een lange tijd weer een werktripje op de planning, naar zonnig Curaçao, waarbij de prinses niet altijd anderhalve meter afstand hield.

Na haar werkbezoek aan Curaçao kreeg prinses Beatrix milde verkoudheidsklachten, waarop ze zich heeft laten testen. Helaas bleek die uitslag positief te zijn. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat de prinses zich aan de leefregels houdt voor mensen die positief getest zijn op het coronavirus. “Personen die in nauw contact zijn geweest met prinses Beatrix zijn geïnformeerd”, aldus de RVD.

Milde klachten

Hoe gaat het nu met de prinses na haar besmetting? “De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet veel meer kwijt dan dat het milde klachten zijn”, zegt royaltyreporter Annemarie de Kunder bij RTL Boulevard. “Dan moet je denken aan een loopneus, een hoestje.” Dat de voormalig koningin alleen last heeft van milde klachten, is wellicht ook te danken aan de boosterprik. “Ze vertelde tijdens haar trip aan de lokale GGD dat ze de boosterprik al heeft gehad, dus dat is misschien een geruststelling”, aldus De Kunder.

Of die boosterprik daadwerkelijk invloed heeft op de klachten, weet je nooit zeker. “Helemaal zeker weet je dat nooit per persoon. Maar het is wel zo dat op het moment dat je de boosterpik neemt, de kans op een ziekenhuisbezoek afneemt”, zegt wetenschapsjournalist Diederik Jekel. De kans dat je ziek wordt of in het ziekenhuis beland is er dan nog steeds, maar wel een heel stuk kleiner.

Verjaardag prinses Amalia

Dat Beatrix op Curaçao niet altijd afstand hield, heeft dit keer negatief (of eigenlijk positief) uitgepakt. “Aan het begin van haar bezoek wilde ze de afstand echt wel bewaren”, weet De Kunder te vertellen. “Ze wilden een bubbel creëren met de hofhouding en het personeel. Daarbuiten heb je nog een ring van beveiliging, die moeten de fans buiten die anderhalve meter houden. Maar je ziet wel dat gaandeweg de regels vervagen.”

Vanwege de coronabesmetting van prinses Beatrix kan ze morgen in ieder geval niet fysiek aanwezig zijn op de achttiende verjaardag van haar kleindochter, prinses Amalia. Een flinke domper!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook