Monaco: prins Jacques en prinses Gabriella laten zich weer zien

De meest hardwerkende jonge royals van het jaar!

Soms hebben we het idee dat we tweeling prins Jacques en prinses Gabriella de afgelopen zeven jaar al vaker hebben gezien dan 'onze' prinsessen in achttien jaar!

Royal feestweek

Een hoop koninklijke verjaardagen deze week! Naast prinses Sofia van Zweden en natuurlijk prinses Amalia vieren ook prins Jacques en prinses Gabriella van Monaco hun geboortedag. Op 10 december worden ze zeven jaar oud. Piepjong zijn ze dus nog, maar toch zien we de tweeling misschien wel het meest in het openbaar van alle Europese royal kinderen. Sinds hun moeder, prinses Charlene, zich heeft teruggetrokken uit het openbare leven, zijn het veelal 'Jaqui' en 'Bella' die hun vader vergezellen bij openingen, ceremonies en werkbezoeken. Gelukkig hoeft 't niet altijd saai te zijn.

Kerst in Monaco

Onlangs liet prins Albert weten dat de tweeling niet meer naar school gaat uit gezondheidsoverwegingen. Hun meesters en juffen komen voortaan naar het paleis, waar ze met nog vier vriendjes en vriendinnetjes leskrijgen. Maar de royal uitstapjes zo nu en dan, ook onderdeel van hun opleiding, gaan gewoon door.

Afgelopen weekend opende de tweeling, samen met prins Albert en hun tante prinses Caroline, bijvoorbeeld het kerstdorp in Monaco, zo getuige een diashow op het Instagram-account van de Grimaldi's. We vragen ons stiekem al een tijdje af wie er achter de social media van het prinselijk paleis zit, want de hoeveelheid pixels en wazige foto's die er in hun montages voorbijkomen is niet helemaal wat we anno 2021 gewend zijn van het internet. Maar goed, we willen niet klagen, want het levert ons nieuwe lieve kiekjes op van de schattige Jacques en Gabriella, met wie we allemaal toch meeleven nu ze hun moeder al zo lang moeten missen.

Volgens prins Albert ontbreekt het zijn kinderen niets aan liefde en affectie, ook al zijn ze al maanden gescheiden van hun moeder. Dat ze omringd worden door veel familieleden is in ieder geval zeker. Naast prinses Caroline (we love die kerstgroene broek!) en prins Albert zien we op de foto hieronder ook de schoonzus van prinses Charlene, Roisin Galvin Wittstock (linksboven), en dochtertje Kaia Rose Wittstock (linksonder), het jongere nichtje van Jacques en Gabriella. De jongen rechts is Stefano Casiraghi, de kleinzoon van prinses Caroline.

Beeld: BrunoPress

Ook van de partij is Bodie Wittstock (hieronder achter prins Jacques), een ander nichtje van de tweeling. En zo te zien is prinses Gabriella, net als haar oudere nicht en Chanel-ambassadeur Charlotte Casiraghi, helemaal weg van de metallic trend!

Beeld: BrunoPress

Of prinses Charlene vrijdag ook bij de verjaardag van haar tweeling kan zijn, is nog niet duidelijk. Charlene is momenteel opgenomen in een buitenlandse kliniek vanwege 'ernstige emotionele en fysieke vermoeidheid'. Rondom de kerstdagen geeft het paleis een nieuwe update over haar gezondheid.

Bron: Blauw Bloed, Daily Mail, Palais Princier de Monaco | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws