Prinses Sofia is jarig! De mooiste (mode)momenten van het afgelopen jaar

Er was natuurlijk een groot hoogtepunt voor de Zweedse prinses.

Lees ook

Van harte, prinses Sofia, of zoals ze in Zweden zeggen: Grattis på födelsedagen! De knappe Koninklijke Hoogheid viert vandaag haar 37e verjaardag.

Prinses van het jaar

In Zweden was dit toch wel een beetje het jaar van prinses Sofia, die heeft bewezen dat je na een carrière als lingeriemodel en realityster gewoon aan de slag kunt als een keurige royal en moeder van drie prinsen.

Waar prinses Sofia vroeger achtervolgd werd door vervelende roddels en geruchten, heeft ze zich opgewerkt tot een van de meest geliefde Zwoyals. Dit jaar stond ze in de schijnwerpers vanwege haar derde zwangerschap. Het was even spannend aan het begin van het jaar, hoogzwanger zijn terwijl alle ziekenhuizen vol lagen, maar in maart kwam de kerngezonde derde zoon van prinses Sofia en prins Carl Philip ter wereld, prinsje Julian. “Het leven heeft me niet één, maar vier knappe prinsen gegeven”, aldus de jarige.

Mooie (mode)momenten

Ook liefhebbers van royal fashion hadden dit jaar hun ogen gericht op prinses Sofia. Hoewel ze niet vaak in het openbaar verscheen – want pandemie + ouderschapsverlof – deed ze dat wel keer op keer met koninklijke allure. Ook in de sneeuw kun je op chic gaan!

Prinses Sofia in februari 2021. Beeld: BrunoPress

In hartje zomer werd baby Julian gedoopt, het royal evenement van het afgelopen jaar. De jurk, haarband en parels van de glunderende prinses Sofia werden goed ontvangen in modeland.

De doop van prins Julian in augustus 2021. Beeld: BrunoPress

Prinses Sofia en haar droomprins Carl-Philip weten het sprookje goed in stand te houden met hun zoete familiefoto's. Hoewel de prinses na haar huwelijk in 2015 weleens worstelde met haar titel en nieuwe koninklijke identiteit, heeft ze inmiddels helemaal haar plekje binnen de familie veroverd. “Ik heb nu een goede balans gevonden”, vertelde ze in november 2020 in een interview. “Ik ben blij dat ik door de stormachtige jaren heen ben gekomen.”

Prinses Sofia is happy, of ze nu met haar kinderen is, een werkbezoek aflegt met haar man of met een tiara in d'r haar buitenlandse gasten ontvangt. Vorige maand mochten de tiara's na maandenlange staatsbezoekstilte weer uit de kluis worden gehaald voor de ontvangst van de Spaanse koning en koningin. We weten niet wie er meer straalt, die fonkelende tiara of Sofia en haar hubby zelf!

Beeld: BrunoPress

Vandaag viert de prinses dus voor het eerst haar verjaardag als moeder van drie. Van kleine Julian hoeft ze vast nog geen cadeau te verwachten, maar we zijn benieuwd of prins Alexander (5) en prins Gabriel (4) iets leuks in elkaar geknutseld hebben. Prins Carl Philip staat bekend als nogal een romanticus, dus die zal ongetwijfeld ook met een aardig presentje komen vandaag. Misschien een nieuw juweel, waarmee Sofia weer een jaar kan stralen?

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook