Sarah van Soelen over online roddels: ‘Zoveel is onwaar’

'Ik vind het prima als je schrijft dat ik lelijke opgespoten lippen heb, maar ga niet lopen lullen dat ik een terugval heb gehad en met Dré aan de coke zit.'

Lees ook

Begin 2021 stond Sarah van Soelen plotseling in de schijnwerpers als de nieuwe vriendin van André Hazes. Sindsdien raken de roddelaccounts online niet meer uitgesproken over de influencer. Wat doet dat met haar? Exclusief aan Beau Monde vertelt Sarah over de heftige geruchten die ze de afgelopen maanden over zichzelf kon lezen.

‘Zes keer zwanger’

Tuurlijk wist Sarah dat ze als 'vriendin van' met heel wat media-aandacht te maken kon krijgen. Maar dat het zó heftig zou worden, had ze niet voorzien. “Ik wist een klein beetje waar ik aan begon, maar dat de berichtgeving zo heftig, extreem en zo’n lange tijd door zou gaan, had ik niet verwacht”, vertelt ze aan Beau Monde. “De gekste dingen heb ik over mezelf gelezen. Ik zou al zes keer zwanger zijn geweest, in Andrés vorige relatie hebben gestookt, voor het geld bij André zijn en weer aan de drank en drugs zitten. Vooral dat laatste maakt me verdrietig.”

‘Ze vergeten dat ik een mens van vlees en bloed ben’

Online roddels

Er klopt niets van de dingen die we op roddelaccounts lezen, maakt Sarah duidelijk. “Zoveel is onwaar, ik zal wat voorbeelden geven. Dré en ik zijn niet uit huis gekickt. Ik heb niet bij mijn opa en oma geslapen. Ik heb ook zeker geen auto-ongeluk gehad en ik ben niet voor de rechter gesleept. Ook zijn we niet met coke betrapt door mijn ouders, ben ik niet gedwongen opgenomen en heb ik geen terugval gehad. Als het wel zo was, dan was ik daar eerlijk over geweest.”

Terugval

Al die roddels zijn Sarah niet in de koude kleren gaan zitten. “Ik zou liegen als ik zeg dat het me niets doet, want ze proberen me kapot te maken. Ze vergeten dat ik een mens van vlees en bloed ben. Ik vind het prima als je schrijft dat ik lelijke opgespoten lippen heb, maar ga niet lopen lullen dat ik een terugval heb gehad en met Dré aan de coke zit.” Vooral die geruchten over een terugval raken Sarah. “Volgens mij beseffen mensen niet wat een verslaving met je doet en waar wij allemaal doorheen moeten. Gelukkig sta ik sterk in mijn schoenen en ben ik al twee jaar clean.”

Meer lezen? Vanaf woensdag 8 december is de nieuwste Beau Monde verkrijgbaar in de winkel of te bestellen via tijdschrift.land. In dit nummer vertelt Sarah van Soelen onder andere hoe het is om plotseling in de spotlights te staan, de (online) roddels die de ronde doen, haar verslaving, onzekerheid en kritiek op haar uiterlijk en haar dromen voor de toekomst. Ook blikken we terug op de royal smaakmakers en schandalen van dit jaar, spreken we Julia Sinning, Ferry Doedens en Renate Gerschtanowitz over hun veelbewogen jaar en kijken we binnen in het kersthuis van Peter Gillis.

Bron: Anne Tonen / Sandra ten Brink | Beeld: Foto’s: Dario & Misja | Styling: Darcheleen Oedai, Diana Theys | Haar: Niama Amhali | Make-up: Errol Severin | Pruik: The Hair Project by Mandy Markiet

Laatste nieuws

Zie ook